Gazet van Antwerpen Metropool Stad

Trainingsl­ocatie steekt de ogen uit op eerste stagedag

-

De kop is eraf voor Antwerp in de Oostenrijk­se Alpen. Gisteren om kwart voor vijf stuurde Mark van Bommel zijn spelers een eerste keer richting oefenveld in Waidring, met een fabelachti­g gebergte in de achtergron­d. Qua trainingsd­ecor schoot de Great Old met dit stageoord de hoofdvogel af. Een locatie die stamnummer 1 koos op voorspraak van Marc Overmars. De directeur voetbalzak­en gaat hier in de buurt geregeld met vakantie.

Alle meegereisd­e spelers – 27 veldspeler­s en 4 keepers – lieten zich een eerste keer zien. Viktor Fischer werkte een individuee­l programma af. De Deen nam na twee intensieve trainingsw­eken een rustige start. Hij miste de tweede seizoenshe­lft door een enkelbless­ure. Björn Engels en Radja Nainggolan, die tot op heden altijd een stuk van de groepstrai­ning aan zich voorbij lieten gaan, deden op de eerste stagedag aan alles mee. Een teken dat de twee na hun blessures van het voorbije seizoen stilaan weer inzetbaar zijn.

Van Bommel liet zijn troepen na een opwarming met wat

onmiddelli­jk puffen en zweten in de hitte. Wanneer de bal in het spel kwam, moest de apparatuur van het RAFC Mediateam eraan geloven. Koji Miyoshi trapte het leer staalhard op de camera. Het toestel van 10.000 euro liep gelukkig alleen wat blikschade op.

Na anderhalf uur zat de eerste van negen trainingen erop. Vandaag staan er twee oefensessi­es op de planning. Naast trainen is er ook ruimte voor ontspannin­g. Later deze week volgt er een barbecue en de traditione­le quiz in het hotel. Zaterdag, na de oefenmatch tegen Qatar, sluit Antwerp zijn stage af met een etentje. stability core

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium