Gazet van Antwerpen Metropool Stad

Loïs Openda dicht bij overgang naar Lens, maar landskampi­oen trekt ook nieuwe aanvaller aan

- (dvd)

Nieuwe spits voor Club Brugge, dat Cyle Larin (27) gratis aantrok. Loïs Openda (22) staat dan weer op het punt om bij het Franse Lens te tekenen en blauw-zwart miljoenen op te leveren.

Cyle Larin is een oude bekende, want in het seizoen 2019-2020 speelde de Canadese internatio­nal nog op huurbasis bij Zulte Waregem. Hij was toen goed voor negen goals en elf assists. Nadien keerde hij terug naar Besiktas en werd hij ei zo na topschutte­r in Turkije met 19 goals. Het voorbije seizoen bleef hij op zeven stuks steken, plus eentje in de Champions League. Club Brugge snuffelde de voorbije twee jaar wel eens vaker aan Larin – Antwerp trouwens ook – maar het duwde pas in de laatste twee weken door. Het stond eerst dicht bij Benik Afobe van Stoke City, maar die deal sprong in laatste instantie af, en daar profiteert Larin nu van. Hij was einde contract en tekende voor drie jaar. Gisteren, op de eerste stagedag in Wageningen, trainde Larin nog niet met de groep, want hij arriveerde pas ’s avonds. Wie dus ook ontbrak, was Openda. Het was al een tijdje duidelijk dat hij aasde op een vertrek en daar legde Club – dat hem graag had gehouden – zich bij neer. Openda, die twee jaar aan Vitesse werd verhuurd, het daar met 37 goals prima deed en zelfs opgeroepen werd voor de Rode Duivels, staat op een zucht van Lens. De Ligue 1-club was bereid haar transferre­cord (8,5 miljoen euro) te breken om hem binnen te halen.

Los daarvan is er nog een belangrijk dossier waar Club mee bezig is, namelijk dat van Noah Mbamba. De 17-jarige middenveld­er twijfelde onder Alfred Schreuder aan zijn toekomst in Brugge en intussen klopten zowat alle internatio­nale topclubs op de deur. Maar de gesprekken lopen wel nog om zijn volgend jaar aflopend contract te verlengen. Mbamba staat daar opnieuw voor open, al hangt veel af van de kansen die hij de komende weken en maanden krijgt onder Carl Hoefkens.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium