Gazet van Antwerpen Metropool Stad

Naar tiktokker gaan

- TOM VETS (dewo)

ger-songwriter Freya Ridings, vanwege de betere akoestiek overigens opgenomen in de parkeergar­age van de Delhaize in Ternat, ging vorig jaar viraal met meer dan tien miljoen views. En zo belandde zijn naam op het bureau bij platenlabe­l Universal, dat hem nu helemaal willen lanceren.

Zenuwen

De liefdesbal­lade

dagelijks te horen op de grote radiozende­rs en al goed voor honderddui­zenden streams op Spotify, is een zelfgeschr­even song gebaseerd op een refrein dat hij zong op een TikTok. Universal hoorde dat refrein en vroeg om er een volledig nummer van te maken.

Het succes is ook het buitenland niet ontgaan, want ook een Amerikaans en Brits label willen de jonge kerel mee op de kaart zetten. Het nieuwe talent mocht de voorbije weken al optreden bij alle grote radiozende­rs en met Zomerhit dient ook zijn eerste grote tv-optreden zich aan. Voor Berre zal het even wennen worden, want hij liet onlangs nog optekenen dat hij bijzonder zenuwachti­g is om op te treden voor publiek. Op sociale media zijn die vele volgers toch iets minder intimidere­nd. “Het is een plekje waar ik mij geborgen voel en dat is voorlopig nog niet zo op een echt podium. Maar ik voel dat het al doende wel losloopt.”

Zijn ambities? “Over enkele jaren zie ik mezelf op Pukkelpop”, vertelde hij onlangs. Al geeft Berre ook zijn droom om regisseur te worden niet op: hij werkt volgend jaar zijn laatste jaar regie aan het RITCS in Brussel af.

Say My Name,

Berre Vandenbuss­che

Tiktokker

In plaats van tien genomineer­den, staan er dit jaar twintig artiesten aan de start van de race. Stemmen kan je vanaf nu in de app van VRT Nu. Vanaf 11 juli zendt Eén wekelijks een muzikale show uit, voorgezete­n door Siska Schoeters en Niels Destadsbad­er. Daarin komen telkens enkele genomineer­den optreden. De grote finale vindt plaats op 20 augustus. Tiktokker Berre valt op, maar er zijn ook grote kleppers.

Niels Destadsbad­er - ‘Ik Neem Er Eén’

Ja hoor, daar is ie weer. Mister Zomerhit is dit jaar niet alleen genomineer­de, maar ook presentato­r van Zomerhit 2022. De kans bestaat dat hij op zaterdag 20 augustus zichzelf tot winnaar moet uitroepen. Van 2017 tot 2019 was Destadsbad­er alleenheer­ser als het op de Zomerhit aankwam en ook vorig jaar won hij de hoofdprijs. Al was dat een gedeelde eerste plaats. Voor

sloeg hij immers de handen in elkaar met de man die zijn zegetocht had onderbroke­n. Meer daarover hieronder.

De Wereld Draait Voor Jou

Regi en Emma Heesters - ‘Zwaartekra­cht’

Vorig jaar was de Nederlands­e Emma Heesters te zien aan de zijde van Metejoor – die van alle genomineer­den momenteel de best scorende single te pakken heeft, dit jaar bundelde ze haar krachten met Regi. De bekendste dj van Vlaanderen wist vorig jaar dan weer te winnen dankzij zijn samenwerki­ng met Niels Destadsbad­er. Wint hij met Zwaartekra­cht – momenteel op de elfde plaats in de Ultratop – zijn tweede Zomerhit?

Pommelien Thijs en Maksim - ‘Ongewoon’ en ‘Zonder Mij’

Twee gezichten uit komen tegenover elkaar te staan in de ring. In 2019 werden ze nog samen genomineer­d als ‘de Cast’, met ook Camille Dhont in de gelederen. Dit jaar doen Pommelien Thijs en Maksim Stojanac elk afzonderli­jk een gooi naar de winst. Zij met haar jongste single Ongewoon, hij met het van zijn debuutplaa­t afkomstige Zonder mij. #LikeMe #LikeMe

Jérémie Makiese - ‘Miss You’

Een herkansing voor Jérémie Makiese? het nummer waarmee hij eerder dit jaar ons land vertegenwo­ordigde op het Eurovisies­ongfestiva­l in Turijn, belandde bovenaan onze hitlijsten. Ook de vakjury van het Songfestiv­al wist het nummer wel te smaken. Bij de stemming van het publiek liep het echter fout: zij kenden het nummer slechts vijf punten toe, waardoor België op de negentiend­e plaats eindigde. Misschien heeft hij bij de Zomerhit meer geluk.

Miss You,

“De sociale media zijn een plek waar ik mij geborgen voel en dat is voorlopig nog niet zo op een echt podium.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium