Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dit weten we over de slachtoffe­rs

- (tg, cds)

Onder de zes dodelijke slachtoffe­rs zijn er drie die behoren tot één familie. De vrouw was acht maanden zwanger. Onder de zeven gewonden zijn er kinderen van 5 en 9 jaar.

Drie mannen en drie vrouwen, tussen de 28 en de 75 jaar, stierven ter plaatse door het ongeval. Drie doden zijn afkomstig uit één familie uit Zuidzijde en Goudswaard. Ze waren lid van de hervormde kerk van de gemeente van Oud-Beijerland.

Het gaat om Pieter Joost Klein (41) en zijn vrouw Diana Klein (28), die uit Oekraïne afkomstig is. De twee trouwden vorige herfst. Diana was hoogzwange­r en zou volgende maand bevallen. Het koppeltje woonde in Goudswaard. Pieter Joost Klein was afkomstig van het naburige Zuidzijde en was de zoon van Henk Klein. Hij raakte niet gewond, maar zijn vrouw Joke (75) werd opgeschept en overleefde het drama ook niet.

Voetbalclu­b TOGB uit Berkel en Rodenrijs liet gisteren op zijn website weten dat één van de dodelijke slachtoffe­rs erelid Arno Koot (62) is. Koot groeide op in Berkel en Rodenrijs. Na zijn studie ging hij aan slag bij de groentenve­iling in Bleiswijk, die later zou opgaan in The Greenery.

Koot was ook scheidsrec­hter in het amateurvoe­tbal. Uit respect voor de slachtoffe­rs en hun nabestaand­en werden alle sportwedst­rijden gisteren afgelast. De man laat een vrouw en drie kinderen achter.

 ?? FOTO RR ?? Arno Koot, en Diana en Pieter Joost Klein.
FOTO RR Arno Koot, en Diana en Pieter Joost Klein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium