Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Inwoners vieren 50ste verjaardag van ‘hun’ Riverside Tower

- (lava)

De Riverside Tower aan de Esmoreitla­an siert dit jaar een halve eeuw de skyline van Linkeroeve­r. Om ‘hun’ blok in de bloemetjes te zetten, organiseer­den de inwoners een groot tuinfeest. Er werd niet alleen getoast op de Tower, maar ook op de vriendscha­p, liefde en vreugde onder de bewoners.

“We zetten de blok op z’n kop!” Met die boodschap kondigde Roberto Simoni een tijdje geleden het verjaardag­sfeest aan. Wie het gebouw een beetje kent, weet dat hij een onmisbare schakel is in de minisamenl­eving van Riverside. Simoni werd zondagmidd­ag dan ook symbolisch uitgeroepe­n tot burgemeest­er van het gebouw.

“Een titel die hij zeker niet gestolen heeft, gezien zijn inzet voor Riverside de afgelopen jaren”, zegt zijn echtgenote Marianne Dhielen. Een gevleide Roberto lacht die uitspraak een beetje weg, en trekt de driekleuri­ge sjerp uit vlak voor zijn optreden. Samen met een paar medemuzika­nten schotelt hij de aanwezigen een bluesconce­rt voor.

Dankbaar

De gezapige muziek past perfect binnen het kader van het gebeuren. Op het groene grasveld naast de Tower luisteren de bewoners in alle rust naar de ‘burgemeest­er’ en zijn band. Tussendoor wordt vrolijk gekeuveld, kennisgema­akt of op het springkast­eel gesprongen.

“Iedereen is blij dat we na bijna drie jaar nog eens iets met iedereen organisere­n. Normaal doen we dat in de winter, maar zo lang wilden we niet wachten. We zijn mensen als Roberto en conciërge Veerle enorm dankbaar, zij trekken echt aan de kar van Riverside”, aldus Doris Vanistenda­el, die al 17 jaar in het gebouw woont.

Open armen

Voor Etienne Gallet en zijn zonen Adrien en Arthur is het hoofdstuk Riverside nog maar net begonnen. “Wij wonen hier nu een goed half jaar en voelen ons al onderdeel van de familie. We zijn met open armen ontvangen en iedereen helpt ons wanneer nodig. Het gebouw ademt en leeft en dat is zeer fijn.”

Adrien en Arthur zijn het eens met hun vader: “Die familiale sfeer is ook vandaag sterk voelbaar op het feest. We vinden het een beetje jammer dat er niet zo veel jongeren zijn, maar dat wil niet zeggen dat we het niet naar onze zin hebben. Integendee­l, we zijn heel blij dat we erbij zijn en deel uitmaken van deze community.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Feest in de schaduw van de Riverside Tower.
FOTO PATRICK DE ROO Feest in de schaduw van de Riverside Tower.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium