Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Concurrent­ie speelt Park Happening parten

Minder volk maar veel ambiance

- (jaa)

Festival The Day Before Tomorrow in Brasschaat heeft de organisati­e van het Schotense Park Happening parten gespeeld. Er was minder volk dan anders, maar de ambiance was gelukkig als vanouds. Met dank aan onder meer 170 vrijwillig­ers en de lokale vereniging­en.

De dienst Jeugd en Gezin van de gemeente Schoten was ‘not amused’ toen bleek dat het grote festival The Day Before Tomorrow in buurgemeen­te Brasschaat plots en zonder overleg ook op de laatste zaterdag van de zomervakan­tie werd geprogramm­eerd. Park Happening Schoten vindt nochtans al een kwarteeuw plaats eind augustus. De fuif in Schoten werd om veiligheid­sredenen meteen met anderhalf uur ingekort en er kwam beduidend minder volk afgezakt naar de nochtans gratis concerten van onder meer Cleymans & Van Geel en Samson & Marie.

Impact “We hadden de impact niet op deze manier ingeschat omdat we

onze Park Happening Schoten als gemeenteli­jke organisati­e bewust gratis houden”, vertelt organisato­r Annick Degrève. “Maar het is ook ons vermoeden dat een aantal Schotenare­n naar De Jeugd van Tegenwoord­ig, Regi en Pauline zijn gaan kijken, ook al moest daarvoor betaald worden.”

Er was zichtbaar meer plaats in de tent dan de voorbije edities. Maar met vijfduizen­d bezoekers over de hele dag, spreekt de organisati­e van een mooie opkomst. “Al hopen we dat het schepencol­lege van Schoten wel zal overleggen met de collega’s in Brasschaat om deze ‘dubbele boeking’ in de toekomst te voorkomen. Zo’n afspraak lukte eerder wel met de mensen achter Sint-Job Zomert, dat nu het eerste weekend van september plaatsvind­t”, aldus Annick Degrève.

Vlotte organisati­e

Dat er wat minder volk was, bevestigt ook de politie. Er waren geen noemenswaa­rdige incidenten. De uitstroom van de massa heeft geen verkeerspr­oblemen veroorzaak­t en de gevreesde invasie vanuit Brasschaat, waar de muziek op The Day Before Tomorrow al om middernach­t werd stilgelegd, bleef uit.

 ?? FOTO FOTOGRAFIE BART HELEVEN ?? Er werd uit volle borst meegezonge­n tijdens Park Happening Schoten.
FOTO FOTOGRAFIE BART HELEVEN Er werd uit volle borst meegezonge­n tijdens Park Happening Schoten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium