Gazet van Antwerpen Stad en Rand

#METOO Zanger Arcade Fire beschuldig­d van aanranding

-

Win Butler (42), de zanger van de Canadese groep Arcade Fire, wordt door vier vrouwen beschuldig­d van grensovers­chrijdend gedrag. Een van hen spreekt ook over aanranding: Butler zou in 2015 zonder toestemmin­g zijn hand in haar broek gestoken hebben.

Allemaal waren ze tussen de 18 en 23 jaar op het moment van de feiten. Volgens een van de vermeende slachtoffe­rs vroeg Butler, die al sinds 2003 getrouwd is met zijn bandlid Régine Chassange, hen om naaktfoto’s en stuurde hij zelf seksueel getinte berichten en foto’s van zijn geslachtsd­eel, ook nadat de vrouw vroeg om ermee te stoppen.

Met twee andere vrouwen had de zanger buitenecht­elijke relaties. Naast fysieke ontmoeting­en zou Butler hen onder druk gezet hebben om seksuele videogespr­ekken te voeren. Een van de vrouwen ondernam een zelfmoordp­oging, omdat het geheim te zwaar woog.

In een reactie ontkent Butler dat hij ooit iets deed zonder toestemmin­g. “Ik heb mezelf nooit opgedronge­n of seksuele gunsten geëist.” Butlers echtgenote blijft haar man steunen. “Hij was de weg kwijt, maar heeft die weer teruggevon­den.”

Arcade Fire speelt op 12 september in het Antwerpse Sportpalei­s. Voorlopig verandert er niets aan de geplande tournee.

 ?? FOTO GEERT VAN DE VELDE ??
FOTO GEERT VAN DE VELDE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium