Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Parwais Sangari op de vlucht naar Pakistan

Parwais Sangari, de twintiger die na een jarenlang verblijf in België terug naar Afghanista­n werd gestuurd, is naar Pakistan gevlucht. Volgens zijn advocate kan dat betekenen dat België hem terug naar ons land zou kunnen halen.

- B

Het nieuws over zijn vlucht meldde Sangari zelf op zijn Facebook-pagina en werd ook bevestigd door zijn Belgische advocate.

Sangari werd op 9 juli uitgewezen naar zijn geboortela­nd Afghanista­n. Hij was in 2008 als 16-jarige naar België gekomen, na de moord op zijn vader. Zijn asiel- en regularisa­tieaanvrag­en werden echter afgewezen. De uitwijzing zorgde voor heel wat heisa, omdat Parwais als een toonbeeld van goede integratie gold.

Bedreiging­en

Terug in de Afghaanse hoofdstad Kaboel is hij bij een oom gaan inwonen, maar nu is hij toch weer vertrokken. Op zijn Facebook-pagina stond korte tijd een bericht waarin hij liet weten naar Pakistan te zijn gevlucht en dat nieuws heeft hij ook telefonisc­h bevestigd aan zijn advocate Kati Verstrepen.

Parwais is naar eigen zeggen be- dreigd en die bedreiging­en zouden ‘zeer concreet’ zijn. Door wie en waarom is niet duidelijk, maar hij zegt dat het om dezelfde mensen gaat als diegenen die het destijds op zijn vader hadden gemunt. De jonge Afghaan zei ook dat hij gevlucht is om zijn oom niet in gevaar te brengen.

Advocate Verstrepen gaat nu na of het klopt dat Parwais bedreigd wordt. In dat geval wil ze ook bekijken of ze de Belgische overheid kan vragen om op basis van het vluchtelin­genverdrag Parwais terug naar België te halen.

 ?? FOTO GVA ?? Parwais Sangari in vrolijker tijden.
FOTO GVA Parwais Sangari in vrolijker tijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium