Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Inzinking in play-off kan ons van de titel houden”

-

Silvio Proto beleefde een op zijn zachtst gezegd bewogen wedstrijd onder de lat van Anderlecht. Proto incasseerd­e twee doelpunten, kreeg geel, verrichtte een cruciale redding bij 2-2 en zag in het slot Vossen een strafschop missen.

Bij Anderlecht speelde Silvio Proto alweer een belangrijk­e rol onder de lat. Achteraf weigerde de 29-jarige doelman van paars-wit zich tot man van de match te kronen. “Ik man van de match?”, kaatste Silvio Proto de vraag terug. “Wat dan gezegd van de prestatie van De Sutter of Kanu? Maar het klopt dat ik bij 2-2 die poging van Plet afweer. We hadden het natuurlijk nooit zover mogen laten komen. In de eerste helft hebben we Genk slim weggecount­erd. De sleutel tot ons succes is echter het balbezit. Maar dat hebben we na rust laten varen.”

In het tweede bedrijf van de wedstrijd zat Proto in een schiettent en zag hij onder andere een doelpunt van Genk afgekeurd worden. “Een terechte beslissing van de scheidsrec­hter. Koulibaly trapt de bal uit mijn armen terwijl ik die met beide handen klem had. Die strafschop van Vossen? Ik wist dat hij op kracht zou trappen. Bij een 2-3 tussenstan­d ga je geen Panenka proberen hé. Maar ik zat in de goede hoek en had die strafschop zeker gepakt mocht hij tussen de palen geweest zijn. Dit veld ligt mij blijkbaar. Twee seizoenen geleden trapte Töszer ook al een strafschop hoog over.”

Anderlecht blijft na zijn negende opeenvolge­nde overwinnin­g op titelkoers. “Wat ons van de titel kan houden? Een inzinking in de play-offs zoals onze tweede

“Dit veld ligt mij. Töszer miste twee seizoenen geleden ook al een strafschop.” Silvio Proto

helft vanavond. Een transfer van Biglia zou ook een serieuze handicap zijn voor dit Anderlecht. Maar daar wordt heus niet over gesproken in de kleedkamer. Op dat vlak is het ieder voor zich. Toch ben ik er zeker van dat de meeste spelers na januari nog voor Anderlecht spelen.”

Proto werd door het Genkse publiek op de korrel genomen toen hij in de eerste helft Barda onderuitha­alde. In de tweede helft kreeg de goalie zelfs geel voor tijd rekken. Voor Proto was het al de derde gele kaart voor eenzelfde vergrijp. “Waarom de scheidsrec­hter geel trok is mij een raadsel. Barda gaf mij de bal en ik legde die vervolgens op de doelllijn. Ik ga toch geen sprintje trekken om de bal weer in het spel te brengen? Ik denk dat de scheidsrec­hter zich heeft laten beïnvloede­n door het Genkse publiek.”

 ??  ?? FOTO BELGA
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium