Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na de rust te arrogant”

- John Van den Brom feliciteer­t zijn spelers, maar...

Mario Been feliciteer­de zijn spelers gisteren na de wedstrijd, ondanks de nederlaag. “Dat deed ik ook”, grijnsde John van den Brom.

John van den Brom miste zijn superspits Mbokani op

Super Sunday. Maar gisteren werd niet over Dieu gesproken, wel over zijn vervanger De Sutter, die twee keer scoorde. “Hij heeft het schitteren­d gedaan, net als Kanu, die ook voor het eerst sinds lange tijd weer in de ploeg kwam.”

Bij de rust zat Anderlecht op rozen. “De strijd leek gestreden, ik was blij en trots maar er nog niet helemaal gerust op. Na de pauze kenden we onze beste periode, maar toen gingen we plots te hautain en te arrogant voetballen. Genk kwam terecht weer in de wedstrijd, wij dachten alleen nog aan verdedigen, niet meer aan zelf iets creeren. Na de 1-2 zei ik op de bank dat het wachtenwas­opde2-2.Diekwamero­ok. Genk kreeg zelfs de beste kans op 3-2.”

Maar het was Anderlecht dat scoorde, alweer via De Sutter. Weliswaar uit buitenspel. “Ik kon het niet goed zien”, gniffelde Van den Brom. “Maar ik was wel erg tevreden. Tot die bal helemaal op het einde op de stip ging. Vossen schoot over. Ik weet hoe hij zich voelt, wij hebben ervaring met het missen van strafschop­pen.”

“Genk is een fantastisc­he ploeg, het blijft een concurrent voor de titel. Dat wij hier in moeilijke omstandigh­eden kwamen winnen, is knap. Het is wel een veldslag geworden. Ik zal dus moeten bekijken wie ik over vier dagen aan de aftrap kan brengen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium