Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We creëren te weinig kansen, zeker thuis”

Israëliër wil niet weten van paniek

- HUGO FRET

“Dat een ploeg die onderaan bengelt, op weinig geluk kan rekenen, is tegen KV bevestigd.”

Roy Dayan

Zoals coach Wim De Corte voor de wedstrijd reeds enigszins aangaf, kreeg Roy Dayan de voorkeur op Dalibor Veselinovi­c om als diepe spits aan de wedstrijd te beginnen. De Israëliër maakte na problemen met de rug voor het eerst dit seizoen de 90 minuten vol.

De ontgoochel­ing stond na de match ook in de ogen van Roy Dayan te lezen. “We hebben nochtans als ploeg getoond dat we nog lang niet opgeven,” probeerde hij zichzelf moed in te praten. “Ondanks het harde werk tijdens de wedstrijd en de juiste mentalitei­t blijven we met lege handen achter. Dat verdienden we niet. Als je dan ziet dat de scheidsrec­hter op een dergelijk veld bepaalde fases voor de tegenstand­er onbestraft laat, terwijl er bij het minste wel tegen ons wordt gefloten, verhoogt dat de frustratie­s. Dat een ploeg die onderaan bengelt, vaak op weinig geluk kan rekenen, werd nog eens bevestigd.

Met tien tegen elf redt Pacovski de meubels voor KV Mechelen, door de kopbal van Veselinovi­c met een schitteren­de reflex voor zijn doellijn te houden. In plaats van gelijk te maken incasseren we een minuut later ons tweede doelpunt, omdat een bal die altijd naast ons doel zou belanden, in het slijk bleef steken. Dat betekende meteen het einde van het verhaal.

We mogen natuurlijk niet blind zijn voor onze eigen tekortkomi­ngen. We creeren voorlopig te weinig kansen. Twee of drie mogelijkhe­den is gewoon te weinig, zeker in een thuiswedst­rijd. Als die kansen er dan toch komen, moeten we er efficiënte­r mee omspringen. KV Mechelen kwam aan minder kansen dan wij, maar ze scoren wel twee doelpunten. Dat moet een les zijn.

Paniek is er nog niet en dat zou ook een slechte raadgever zijn. Iedereen be- seft wel dat er samen zal moeten geknokt worden tot op de laatste speeldag. Dat we daarvoor gewapend zijn, bewezen we op dit zware veld. Dat is alleszins een hoopgevend­e vaststelli­ng in vergelijki­ng met onze vorige wedstrijde­n. We beschikken gelukkig over een aantal ervaren spelers in de kern en we kennen ook het doel dat we willen we bereiken. We weten dus waar we aan toe zijn en dat besef leeft in de kleedkamer. Er werd de twee voorbije weken door iedereen hard gewerkt op training en dat werpt nu reeds zijn vruchten af.

Hoe gevaarlijk de situatie ook is waarin we beland zijn, we hebben geen keuze. We moeten vooruitkij­ken, op naar de volgende wedstrijde­n, te beginnen met donderdag een trip naar Standard.”

Vragen over zijn persoonlij­ke conditie na de rugproblem­en die hem maanden langs de kant hielden, liet Dayen liever aan zich voorbijgaa­n. “Mijn conditie is goed. Dat heb ik voldoende bewezen op een zwaar veld in een wedstrijd met de nodige duelkracht.”

 ??  ?? Rood voor Öztürk.
FOTO PHOTO NEWS
Beerschot in zak en as.
FOTO PHOTO NEWS
Rood voor Öztürk. FOTO PHOTO NEWS Beerschot in zak en as. FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium