Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Belangrijk­ste redding voor KV tot nu toe”

-

Met twee cruciale beenvegen hield KV-doelman Tome Pacovski zijn ex-club Beerschot in de tweede helft van de gelijkmake­r. De Macedoniër was dan ook tevreden maar zat ook verveeld met de gedachte dat hij zijn oude liefde mee dieper in de put had geduwd. “Ik hoop echt dat ze zich redden.”

Voor Pacovski was het de eerste keer dat hij terugkeerd­e naar het Kiel nadat hij er drie seizoenen onder de lat stond. Toen Beerschot diep in de tweede helft dicht bij de gelijkmake­r kwam, botste het op de uitstekend­e voetreflex­en van zijn vroegere doelman. Even na het uur reageerde Pacovski alert toen Dayan alleen voor hem opdook en vijf minuten voor tijd pareerde hij, opnieuw met de voet, een kopbal van Veselinovi­c. “Die laatste redding was misschien wel de belangrijk­ste die ik al heb gedaan heb voor KV Mechelen. Ik pak die bal en bij onze volgende aanval scoren we de 0-2 en doen we de boeken toe. Door deze drie punten zijn we nu voor tachtig procent zeker van de redding. Als we woensdag AA Gent nog kloppen wordt dat 100 procent en spelen we na Nieuwjaar alleen nog maar oefenwedst­rijden voor play-off 2”, aldus Pacovski met een knipoog.

“Tochhouiko­okeenbeetj­eeenvreemd gevoel over aan deze match”, vervolgde Paco. “Drie jaar lang heb ik voor de kleuren van Beerschot gevochten. Ik heb hier heel mooie herinnerin­gen en zou graag volgend seizoen nog eens op bezoek komen. Ik hoop echt dat ze zich redden want Beerschot is een club die niet thuishoort onderaan het klassement.”

THST

 ??  ?? Mechelen feest op het Kiel.
FOTO PHOTO NEWS
Mechelen feest op het Kiel. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium