Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Garrido werkt in de filosofie van Barcelona”

Victor Vazquez loodst Club met drie assists in 45 minuten naar zege op Sclessin en 16 op 18

- Victor Vazquez STEVEN TUYLS

“Die geniale passes? Ik zie sommige dingen sneller dan de anderen.” ‘Eviva Espana’ bij Club Brugge. Juan Carlos Garrido leidde de WestVlamin­gen naar hun eerste zege op Sclessin sinds 1994, won zo zijn eerste topper in België en loodste zijn ploeg met een knappe 16 op 18 naar de derde plaats. De zege tegen Standard dankte Garrido aan de invalbeurt van zijn landgenoot Victor Vazquez, die de drie Brugse goals voorbereid­de.

Dolle Brugse vreugde op Sclessin. Club won zijn eerste topper buitenshui­s van het seizoen en heeft duidelijk de goedecadan­s te pakken. Toch zag het er gisteren lange tijd somber uit voor blauwzwart. Jim Larsen leidde met een flater na amper 49 seconden de 1-0 van Ezekiel in, waarna de ploeg een bijzonder moeilijke eerste helft beleefde. Standard speelde de wankele defensie nog enkele keren uit verband en creëerde tal van kansen, zodat Club blij mocht zijn met een 1-0 achterstan­d halfweg. Tijdens de rust deed Garrido een gouden greep. Hij verving de zwakke pionnen Verstraete (niet klaar voor topmatchen) en Tchité (ongelukkig op rechts) door het creatieve duo Refaelov – Vazquez. Vooral de Spanjaard deed de match kantelen en bezorgde Club met drie geniale passes (twee op Lestienne, één op Bacca) naar de fel bejubelde 1-3 overwinnin­g. “Drie assists in 45 minuten: dat is perfect, zeker in zo’n clasico”, jubelde Vazquez. “Ik ben nu eenmaal zo’n speler. Ik speel altijd voor de ploeg, ik wil elke wedstrijd strooien met beslissend­e passes voor de teammaats. Assists geven is mijn job, misschien omdat ik sommige dingen sneller zie dan de anderen. Maar ik kan die ballen ook kwijt omdat we zulke goede en beweeglijk­e spitsen hebben. Daarom ben ik zo blij voor Lestienne en Bacca. Ze werkten het perfect af. Zonder dat zouden mijn passes niks waard zijn.”

TITEL

Als Club de lijn van de tweede helft op Sclessin kan doortrekke­n in 2013, dan staan de blauw-zwarte fans misschien toch nog mooie tijden te wachten. “Na rust speelden we heel goed, dat geeft vertrouwen­naardetoek­omsttoe”, aldus Vazquez. “Onder de nieuwe trainer spelen we een ander soort voetbal. Garrido werkt in de filosofie van Barcelona. Dat betekent: altijd en overal voetballen en de bal het werk laten doen. Op een goed veld, zoals dat van Standard, komt dat tot uiting. Thuis lukt dat door het slechte veld niet altijd,maarhetbes­tuurheefto­nsbeloofd dat er na Nieuwjaar een nieuwe grasmat komt.Datbelooft­voordetoek­omst,ikkijk echt uit naar de komende maanden. Na zevenweken­blessurele­eddoethetd­eugd omweerbijd­egroeptezi­jn.Ikwouzosne­l mogelijkwe­deroptrede­nonderGarr­ido, zijn voetbal ligt me. Ik voel me hier gelukkig, mijn familie komt zelfs Kerstmis viereninBr­ugge.Ikdenkalle­enaanClub enkampioen­worden.Ofdetiteln­ogmogelijk is? Zolang het mathematis­ch kan, moeten we blijven strijden. Zelfs in die slechteper­iodebleefd­etitelinon­zehoofden.

 ?? Victor Vazquez schudt William Vainqueur af.
FOTO BELGA ??
Victor Vazquez schudt William Vainqueur af. FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium