Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat mij betreft moet Menga vertrekken”

Coach tolereert gedrag van zijn spits niet langer

- LUK DE RANTER

Lierse is weer een relletje rijker. Na het 2-2 gelijkspel op OH Leuven haalde trainer Hany Ramzy fors uit naar zijn speler Dolly Menga. “Menga toonde een totaal gebrek aan respect. Iemand met zo’n mentalitei­t kan ik niet gebruiken in mijn groep”, was de Egyptische coach heel duidelijk.

Net geen uur was er gespeeld toen Ramzy Menga naar de kant haalde. Bij het verlaten van het veld negeerde Menga de uitgestoke­n hand van zijn trainer. “Zolang ik trainer ben bij Lierse, speelt Menga niet meer. Ik zal hem niet meer selecteren en hij maakt per direct geen deel meer uit van mijn kern”, aldus Ramzy.

“Wat mij betreft moet Menga met de winterstop vertrekken. Zo’n egoïstisch­e speler past niet in de groep. Hij heeft geen discipline, niet op en niet naast het veld. Menga zelf mag dat aan de voorzitter gaan uitleggen. Ik heb hem dat na de wedstrijd ook gezegd. Het punt dat we pakten is een zege waard. Iedereen heeft daarvoor gestreden. Eén speler heeft dat niet gedaan. We blijven alleen in eerste klasse als we met z’n allen vechten.”

Eerder al l i et Ramzy blijken dat hij niet tevreden was over de mentalitei­t van Menga. Ook de vorige trainer, Chris Janssens, maakte meermaals kenbaar dat Menga niet bepaald een toonbeeld van discipline en ijver is. En de prestaties van de speler waren niet goed. Twee goals, tegen Cercle Brugge en Anderlecht, maakte hij, maar verder was hij van weinig nut voor de ploeg.

Voorzitter Maged Samy wilde weinig kwijt over het voorval.

“Ramzy heeft me ingelicht over het standpunt dat hij heeft ingenomen over Menga. Ik zal maandag ( vandaag, red.) met Menga praten. Het is de beslissing vandecoach.Wezienwelh­oewedezaak verder afhandelen.”

Samy was wel tevreden over de pres- tatie van zijn ploeg op OH Leuven.

“Ik ben trots op de manier waarop mijn spelers hebben gevochten. We hadden de drie punten gepakt als de scheidsrec­hter zijn job naar behoren had uitgevoerd. Thompson moest voor de penaltyfou­t op Elgabas altijd worden uitgeslote­n. Dan spelen we nog meer dan een kwartier tegen tien en trekken we de drie punten over de streep. Bij de stilstaand­e fases waaruit OH Leuven scoorde - een hoek- en strafschop -, lag de bal niet waar hij volgens de FIFAreglem­enten hoorde te liggen, binnen het cirkeltje en op de stip. Karim Saïdi heeft de scheidsrec­hter daar telkens van op de hoogte gebracht, maar zijn protest werd weggewuifd. Weet je, iedereen die werkt krijgt een loon en kan daarvan genieten als hij zijn werk naar behoren heeft uitgevoerd. Ook een scheidsrec­hter. Ik hoop dat deze scheidsrec­hter met het loon dat hij kreeg mooie kerstcadea­us kan kopen.”

 ??  ?? 0-1
1-1
0-1 1-1
 ??  ?? Coach Hany Ramzy.
Coach Hany Ramzy.
 ?? Maged Samy ?? “Ik hoop dat deze ref met het loon dat hij kreeg mooie kerstcadea­us kan kopen.” De hoekschop voor de 2-2: verkeerde plek.
FOTO STADION
Maged Samy “Ik hoop dat deze ref met het loon dat hij kreeg mooie kerstcadea­us kan kopen.” De hoekschop voor de 2-2: verkeerde plek. FOTO STADION

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium