Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben geen verdediger, hé”

Spits is betrokken bij strafschop­fases voor en tegen Lierse

-

Liersespit­s Dodo Elgabas beleefde een behoorlijk bizarre avond in het Leuvense. Van de hel naar de hemel, zoiets. Eerst veroorzaak­te hij een strafschop waardoor OH Leuven op 1-1 klom en nadien zette hij een strafschop om, na een fout van Kenny Thompson op Elgabas zelf. Alleen was zijn treffer niet voldoende voor winst.

En er was nog een derde fase die belangrijk was voor Elgabas. Nog in de eerste helft knalde hij bij een 0-1 stand staalhard tegen de paal.

Elgabas geeft commentaar bij de drie bepalende fases waarin hij betrokken was.

- BAL TEGEN DE PAAL

“Ik ging voluit mijn kans. Bourabia liep mee maar ik dacht even goed geplaatst te zijn. Mijn schot vloog tegen de paal en botste via de rug van de doelman nog bijna in doel. Als we daar 0-2 waren voor gekomen, kreeg de wedstrijd zeker een andere wending...”

- STRAFSCHOP TEGEN

“Het was een honderd procent strafschop, waarvoor ik een terechte gele kaart kreeg. Het was gewoon een domme tackle van mij. Ik ben geen verdediger, hé. Nochtans had de trainer ons voor

de match en tijdens de rust nog gewaarschu­wd. ‘ Oppassen met tackles in het strafschop­gebied. Niet doen’, had hij gezegd. Het gebeurde toch. Ik kon wel door de grond zakken.”

- STRAFSCHOP VOOR

“Dat moest eigenlijk het absolute kantelmome­nt in de wedstrijd zijn. Want niet enkel was ook dit een honderd procent strafschop, Thompson, die de fout op mij maakte, diende ook uitgeslote­n te worden. De scheidsrec­hter meldde dat hij geen rode kaart gaf omdat Thompson niet de laatste verdediger was. Kan zijn, maar als ik een gele kaart kreeg voor die te late tackle, dan verdiende de fout van Thompson ook minstens geel. Ver- mits Kenny al met een gele kaart geboekt stond, moest hij dus uitgeslote­n worden.

Nu zette ik de strafschop om, maar kon OH Leuven nog tegenscore­n omdat ze met elf mochten blijven.

Nochtrans hebben we ook na die tweede opdoffer getoond te willen winnen. Als we als ploeg compact en gediscipli­neerd spelen en de nodige vechtlust tonen,kunnenweee­nresultaat­neerzetten. Dat hebben we bewezen want in de slotminuut kwamen we nog dicht bij winst.

Elke match is belangrijk en in elke matchkunne­nwepuntenp­akken.Straks komt er nog wat kwaliteit bij. Da’s goed, dan wordt de concurrent­ie groter.”

 ??  ?? FOTO’S BELGA
FOTO’S BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium