Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zij geloofden er nog in, ik niet meer”

-

De tevredenhe­id was van het gezicht van Glen De Boeck af te lezen. De man die bij Cercle Brugge zijn trainersca­rrière succesvol begon, was een paar weken geleden nog een serieuze kandidaat om er opnieuw aan de slag te gaan, maar een meerderhei­d in de bestuurska­mer zag het niet zitten. Door een punt te komen pakken in de degradatie­topper duwt hij zijn ex-ploeg nog dieper in het moeras.

“Het was een match met twee gezichten”, vond De Boeck. “We wisten dat we tegen een weifelende ploeg gingen spelen. Want dit soort degradatie­duels wordt voor tachtig procent tussen de oren gespeeld. En dan moet je sterk starten en de tegenstand­er geen vertrouwen laten opdoen. Dat deden we allesbehal­ve. Dramatisch was ons begin, met die snelle tegengoal. En we liepen de eerste 30 minuten gewoon achter de feiten aan. Met de wissel van Shish heb ik de ploeg wakker geschud. Onze linksback zat niet in de match, had snel geel te pakken en had moeite met Uchebo. Na die wissel kwamen we in de match en kregen we ook één schietkans, maar ook Cercle had al zijn kansen gehad en met de 1-0 ruststand kwamen we niet echt slecht weg.”

VERDIEND

“Na de rust zag ik het Waasland-Beveren dat ik wou zien. Knokken voor elke meter grond, op een veld dat de naam grasmat niet waard was, maar ze gingen er voor. De match kon toen wel naar beide kanten kantelen. Het werd 2-0 na een jeugdzonde van Rowell, die ik hem bij deze vergeef, en dan denk je dat de match gespeeld is. Als ik eerlijk ben : ik had niet meer verwacht dat we nog gingen terugkeren. Maar dan zag je de mentale veerkracht van deze ploeg. De spelers gaven niet op, bleven knokken, zetten druk en tegelijk probeerden ze de counters te neutralise­ren. Met die 2-1 kregen we plots weer een match en als het dan nog onverhoopt een gelijkspel wordt, dan kan je de spelers alleen maar felicitere­n dat ze erin zijn blijven geloven. Daarom durf ik dat punt ergens verdiend te noemen. Al heb ik begrip dat de vereniging daar anders zal over denken, zij hadden tenslotte een 2-0 voorsprong beet.

Of het nu om fouten van de tegenstand­er gaat of niet, je kunt enkel een schijnbaar verloren situatie nog rechtzette­n als je er zelf nog in gelooft. We doen natuurlijk een prima zaak. We houden Cercle op afstand, ook Lierse blijft achter ons en we lopen uit op Beerschot. Met 10 op 15 zijn we aan een goeie reeks bezig. De operatie redding is zeker nog niet volbracht maar we zijn alvast op de goeie weg.”

 ??  ?? Glen De Boeck.
FOTO PHOTO NEWS
Glen De Boeck. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium