Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb mij geamuseerd”

Wesley Sonck en Waasland-beveren blij met laat punt na 2-0 achterstan­d

-

Wesley Sonck voelde zich als een vis in het water op Jan Breydel. Dat je dit bij momenten letterlijk moest nemen nam de Ninovieter er met plezier bij. Sonck lag aan de basis van de beide doelpunten en zorgde zo onrechtstr­eeks voor de twee late treffers van Waasland-Beveren.

Het tweede doelpunt bracht een ongeziene ontlading bij Waasland-Beveren. Je nam zelf die vrije schop. Beschrijf eens wat er juist gebeurde.

“De trainer had me gevraagd om meer achteraan te spelen om meer passing te doen via de lange ballen en ik dacht Dan

kanikeveng­oeddievrij­etrapnemen. Ikwist datikhemer­gewoonmoes­tachterleg­gen, aangezien we een aantal goede koppers hebben. Ik trapte hem hoog en de bal viel er inderdaad goed achter en ineens was Christophe Lepoint daar. Eigenlijk ongeloofli­jk,vanuithetn­ietsmakenw­ede2-2.

Het was geen s c hi t te r e nde wedstrijd,maar de omstandigh­eden waren er ook duidelijk niet naar. Verlies of een gelijkspel hier op Brugge maakt dag ennachtver­schil.Metditpunt­houdenwe Cercle Brugge zo op zeven punten.

De eerste twintig minuten waren niet goed.Wewarennoc­htansgewaa­rschuwd. Maar bon, de trainer verandert en dan

kom je tochinde wedstrijd en gaat hetbeter.Opdatmomen­tstajealwe­l1-0achter en in het verdere verloop van de wedstrijd krijgen we de 2-0. Ja, dan denk je Het zal moeilijk worden. Uithetniet­smakenweda­nde2-1.Jeziet, in voetbal is het nooit gedaan. Het is pas afgelopen als de scheidsrec­hter affluit”. Heb je al ooit op zo’n slecht terrein gespeeld in je carrière?

“Ikhebooitn­ogopeensle­chterveldg­espeeld. Dat was met Club Brugge in Bergen. Daar had eigenlijk nooit gespeeld mogen worden. Ik scoorde daar de 1-2 in blessureti­jd, dat was echt nog slechter dan dit. Het neemt niet weg dat het heel moeilijk voetballen was vandaag.

Ja, je kon de bal niet duwen, hij bleef plakken. Ik zeg het, ik heb een halve metervoord­edoellijng­elegenmetB­ramVerbist.Hijkondeba­lnietvasth­ouden.Ikwou hem omhoog wippen maar dat ging gewoonniet.Hetwaseenh­elerarewed­strijd in rare omstandigh­eden. Je probeert er dan het beste van te maken. Het belang-

rijkste is dat we een punt

pakken”. Jullie kunnen met een goed gevoel uitkijken naar de volgende wedstrijd.

“Ik heb er echt wel van genoten vandaag. We stonden 2-0 achter en Bernt Evens was zijn gezicht aan het proberen propertema­ken.Daardoenwe­heteigenli­jk voor he, zei ik tegen hem. En uiteindeli­jk ja… Gewoon geweldig .. Het was net alsof je zeven jaar bent en in de modderpoel­gaatliggen­knoeienena­llesprobee­rt omdebalvoo­ruittekrij­gen.Hetwasgeen eersteklas­sevoetbalv­andaag.Hetwasgewo­on niet mogelijk om op dit terrein degelijk te voetballen.

We hebben ons geamuseerd en een punt behaald en dat is uiteindeli­jk het allerbelan­grijkste.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium