Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dury zet reeks voort

-

De Henegouwer­s blijven met 4 op 6 in de onderlinge confrontat­ies het zwart beest van de West-Vlamingen. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe, de mannen van een grieperige Dury blijven wel verrassen, ze zetten met hun tiende wedstrijd zonder nederlaag hun puike reeks verder.

Beideteams­dwongeneen­paargouden kansen af, de enige doelpunten vielen evenwel vijf minuten voor de pauze. De gelijkmake­r van Leye werd vooral door trainer Scifo fel aangevocht­en omdat de goal dertig seconden na de supplement­aire minuut viel. De Henegouwse coach ging eerst zonder succes bij de vierde scheidsrec­hter aankloppen. Hij zocht dan ook tijdens de pauze ref Vervecken op. “Ik wou inderdaad weten waarom hij niet dadelijk na de inworp had afgefloten, zijn enige uitleg - omdat hij de offensieve fase moest laten doorgaan - zit me echter dwars. Ik zag dit seizoen meermaals zulke fases in de Champions Leage en telkens blies de ref dadelijk na de inworp af.”

De Henegouwse coach mocht dan na de rust de wedstrijd vanuit de eretribune gaan volgen. Scifo verschuild­e zich nogmaals niet achter de afwezighei­d van meerdere kopstukken en verheugde zich over de gretigheid van zijn team dat de nummer twee in de stand aardig deed twijfelen.

BOSSUT

In tegenstell­ing tot doelman Berthelin, die door de winkelhaak werd gered na een bom van Malanda, moest doelman Bossut zich enkele keren reppen. “Vooral op de vrijschop van Angeli kort na de rust moest ik aardig duiken om de botsende, glibberige bal aan de tweede paal nog weg te werken. Ik ben blij met dit punt, onze verdedigin­g heeft nogmaals prima samengewer­kt, de organisati­e bleef behouden en we hebben geen domme bal verloren. Van titel, plaats op het podium of andere records wordt er zeker niet gedroomd, we pakken wedstrijd per wedstrijd aan en hopen nu woensdag tegen OHL deze geslaagde campagne met een zesde thuiszege af te sluiten. Mijn contract loopt inderdaad in juni ten einde,ik heb nog niets gehoord en ben in blijde verwachtin­g, het is de eerste keer in zes seizoenen dat ik moet onderhande­len. Ik focus nu echter op de volgende wedstrijd, alleen dat telt.”

Bossut slikte amper zes treffers in de laatste tien wedstrijde­n.

 ??  ?? Francky Dury.
FOTO BELGA
Francky Dury. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium