Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hazard vernedert Benteke

Rode Duivel scoort mooiste van acht treffers

- STEVEN ROSIERS

Het eerste duel Hazard - Benteke in de Premier League is een zware afstraffin­g geworden. Een superieur Chelsea won met 8-0 van een bijzonder zwak Aston Villa.

Beide Rode Duivels beleven een prima eerste seizoenshe­lft in de Premier League, al werd de naam van Benteke de voorbije weken iets vaker geciteerd dan die van Hazard. Ten onrechte, liet Benteke vooraf noteren in TheSun. “Eden heeft alle kwaliteite­n om een nog grotere speler te worden. Zijn droom is om ooit bij Real Madrid te spelen, en ik zie niet in waarom dat niet zou lukken binnen een jaar of twee. Hij is getransfer­eerd voor vele miljoenen en zal altijd de druk van zijn prijskaart­je meedragen. Hij zal meer moeten tonen dan de anderen, hij moet altijd zijn beste niveau halen. Hij beseft dit, maar zijn fantasieri­jk voetbal neemt heel wat druk weg. Hij durft dingen te proberen en gaat zijn verantwoor­delijkheid nooit uit de weg.”

Niet alleen in de kranten was Benteke lief voor Hazard, ook op het veld legde Aston Villa The Blues weinig of niets in de weg. Torres kopte al na twee minuten raak na een Spaanse actie via Mata en Azpilicuet­a: 1-0. Iets voor het halfuur werd Hazard net buiten de zestien foutief gestuit. Luiz, weer centraal op het middenveld, trapte de vrijschop binnen: 2-0. Benteke liep vaak buitenspel, zat stevig in de greep van het duo Cahill - Ivanovic en was zelden gevaarlijk. De Chelseaver­dedigers waren dat wel: Cahill zag zijn schot geblokt worden, Ivanovic kopte de rebound binnen: 3-0.

GALLERY PLAY VAN HAZARD

Een geruststel­lende ruststand, en Chelsea liet na de pauze al enkele staaltjes van gallery play zien. Torres - hoezo geen vertrouwen? - pakte uit met een rabona en Hazard liet zich niet onbetuigd met een fraai hakje. De Rode Duivel strooide ook met assists, maar een treffer van Torres werd afgekeurd en Moses faalde alleen voor de doelman. Uiteindeli­jk zorgde Lampard met een fraai vluchtscho­t voor de 4-0, wat hem prompt een applauswis­sel opleverde. Hazard liet de forfaitcij­fers liggen, Ramires deed dat niet: 5-0. Oscar maakte er na een lichte strafschop 6-0 van. En dan zorgde Eden Hazard voor misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. De man van veertig miljoen zette zelf een één-twee op met Oscar, kapte zich vrij en trapte het leer met links hard in de rechterkru­ising. De 18-jarige debutant Piazon miste nog een strafschop, maar Ramires legde de 8-0 eindstand vast.

RECORDS BIJ DE VLEET

Deze 8-0 was ook goed voor een aantal records. Frank Lampard luisterde zijn 500e wedstrijd in de Premier League op door de topschutte­r aller tijden bij Chelsea te worden. Zijn afstandssc­hot was nummer130v­oor OokHazard zorgde voor een record, want hij was de zevende doelpunten­maker bij Chelsea. Nooit eerder scoorden zeven spelers van dezelfde ploeg in één wedstrijd. Zelfs manager Rafa Benitez - niet aan zijn gemakkelij­kste periode bezig - overtrof zijn 6-0 zege met Liverpool tegen Derby in 2007.

Voor Aston Villa werd het een negatief record. De ploeg uit Birmingham leed de zwaarste nederlaag ooit in de Premier League.

The Blues.

 ?? FOTO AFP ?? Felicitati­es van Christian Benteke voor de uitstekend­e wedstrijd van Eden Hazard.
FOTO AFP Felicitati­es van Christian Benteke voor de uitstekend­e wedstrijd van Eden Hazard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium