Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PSV pakt herfsttite­l

- KURT GULDENTOPS

Onze landgenote­n Dries Mertens en Timothy Derijck mogen binnenkort bijkomende concurrent­ie verwachten bij PSV. Coach Dick Advocaat roept ondanks de herfsttite­l om versterkin­g.

Meteen1-6zegebijhe­tgeplaagde­NAC sloot PSV zaterdag het eerste competitie­luik in de Eredivisie nochtans op gepaste wijze af en worden de Eindhovena­ars op basis van een beter doelsaldo herfstkamp­ioen ten koste van Twente. Zonder onder meer Dries Mertens in de basis kende PSV een zorgeloze avond in Breda. Lens scoorde twee keer, ook Wijnaldum, Jorgensen, Narsingh en Locadia troffen nadien nog raak. Ondanks de ruime cijfers stak coach Dick Advocaat na afloop meteen een waarschuwe­nde vinger op.

“Ik ben heel tevreden over de eerste competitie­helft van mijn team. En die herfsttite­l is mooi, al word ik toch liever zomerkampi­oen. Om dat te verwezenli­jken hebben we nood aan versterkin­g. Ik hoop het bestuur warm te krijgen om zeker twee spelers aan de selectie toe te voegen. Het is een noodzaak om tot het einde mee bovenin te draaien. Er moet meer concurrent­ie komen in deze groep.”

De kans dat Advocaat weldra zijn zin krijgt lijkt reëel, want in Eindhoven ligt zowat iedereen gebrand op een eerste titel sinds 2008. Zeker nadat de club al uit de groepsfase van de Europa League was gewipt, is succes in eigen land nog belangrijk­er geworden voor PSV.

“We staan er halfweg ook het best voor”, benadrukte Dick Advocaat. “Maar het zal een lange race worden en precies daarom kunnen we niks aan het toeval overlaten.” Narsingh, Matavz en Wijnaldum bouwen een feestje.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium