Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik weiger op te stappen”

Jose Mourinho onder immense druk na nieuw verlies en verwijderi­ng Casillas

- KURT GULDENTOPS

De druk op Jose Mourinho wordt almaar groter bij Real Madrid, dat het voorbije weekend zijn achterstan­d op aartsrivaa­l Barcelona verder zag oplopen na een 3-2 nederlaag bij Malaga.

Nog opmerkelij­ker was dat Jose Mourinho het waagde om clubicoon en aanvoerder Iker Casillas naar de bank te verwijzen. Een zet die niet al te best uitpakte, want ondanks twee goals van de Franse internatio­nal Karim Benzema bleef Real Madrid geen vierde seizoensne­derlaag bespaard op La Rosaleda, waar Isco en twee keer Santa Cruz Malaga een 3-2 zege schonken. Eerder op de avond had Barcelona zich verrijkt met drie punten bij Valladolid (1-3), zodat de Koninklijk­e de achterstan­d op zijn aartsvijan­d tot een beschamend­e zestien punten zag aangroeien. Maar die kloof was na afloop niet eens het hot item in Andalusië, wél dat Mourinho het had aangedurfd te raken aan San Iker. De doelman liet van op de bank overigens duidelijk zijn ongenoegen over zijn verwijderi­ng blijken, zodat de vertroebel­de relatie tussen Mourinho en zijn spelers nog maar eens tot uiting kwam.

“Onzin”, veegde de Portugees naderhand die stelling van tafel. “Als de spelers niet meer achter mij stonden, was ik al lang vertrokken. Maar de realiteit is anders. De hele groep wil met me verder. Ik ben niet achterlijk en weet dat de resultaten niet goed zijn, maar ik ben niet bang voor mijn baan en weiger om zelf op te stappen.”

Ondanks tal van giftige vragen van de aanwezige Spaanse pers ging Mourinho het item Casillas niet uit de weg. “Waarom hij op de bank zat? Omdat ik de coach ben en het dus mijn taak is om technische beslissing­en te nemen. Volgens mijn be- scheiden mening is Antonio Adan op dit moment een betere doelman dan Casillas, en dus is het logisch dat ik die jongen laat spelen. Willen jullie er meer achter zoeken, dan doen jullie dat maar. Het is de enige juiste verklaring. Beter dan al die heisa lijkt het me om ons te concentrer­en op een betere tweede ronde. Die hebben we nodig.”

 ??  ?? Ongewoon beeld bij Real Madrid: Iker Casillas op de bank.
FOTO AFP “Ik ben niet achterlijk en weet dat de resultaten niet goed zijn. Maar ik ben niet bang voor mijn baan.” Jose Mourinho
Ongewoon beeld bij Real Madrid: Iker Casillas op de bank. FOTO AFP “Ik ben niet achterlijk en weet dat de resultaten niet goed zijn. Maar ik ben niet bang voor mijn baan.” Jose Mourinho
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium