Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rode lantaarn temt leider

Sint-Niklaas sleept met tien man gelijkspel uit de brand

- DIRK VAN BRUYSEL

Op een bijna onbespeelb­aar veld geraakte leider KV Oostende op bezoek bij rode lantaarn SK Sint-Niklaas niet verder dan een gelijkspel. Sint-Niklaas speelde ruim een halfuur met een man minder na de uitsluitin­g van Mauro.

Hoewel het flink had geregend boven de Meesterstr­aat, keurde ref Sam Loeman het terrein toch goed. “Het veld lag voor beide ploegen even slecht. De bal rolde, en dus was het bespeelbaa­r. Ik ben blij dat we mochten voetballen, want anders moesten we deze reis een tweede keer maken”, zegt Frederik Vanderbies­t. De trainer van Oostende zag hoe zijn manschappe­n na een aarzelende start de match in handen namen. Na enkele halve kansenvoor­Vandammewa­shetDissad­ierondhet halfuur Vandamme op weg naar doel zette. Hij profiteerd­e van een mistasten in de SintNiklas­e afweer en liet Willockx kansloos. Kort voor de rust stak de thuisploeg de neus aan het venster, toen Mauro in de handen van Kudimbana kopte na een inworp van Delanoy.

Indetweede­helftkwamS­int-Niklaaseno­rm gemotiveer­d uit de kleedkamer, maar meer dan een mooie lob van Neve leverde dit niet op. Toen Mauro een tweede gele kaart onder de neus kreeg, ging Oostende nadrukkeli­jker aanvallen. De kustbewone­rs kregen nog enkele grote kansen, maar Depoitre en Vandamme misten. In de slotminute­n maakte Munyaneza, na voorbereid­end werk van Schurmann, gelijk.

“Of ik teleurgest­eld ben? Eigen schuld, dikke bult”, zegt Vanderbies­t. “We hadden het moeten afmaken. Anderzijds kan ik mijn jongens niks verwijten. We hebben naar omstandigh­eden een schitteren­de match gespeeld. Het klopt dat we in de slotminute­n de gelijkmake­r incasseerd­en, maar we hebben dit seizoen ook al drie keer in de slotminuut gescoord. Laten we dus genieten van de eindejaars­feesten. We staan boven aan het klassement en in de periodesta­nd en bereikten de kwartfinal­e van de Beker van België. Het was een schitteren­d 2012”, besluit Vanderbies­t.

“Ik kan niet anders dan tevreden zijn met één punt”, haakt Robby Kerremans in. “Het was een match tussen de koploper en de hekkenslui­ter, die dan nog tot tien werd herleid. Als je dan in de slotminute­n gelijkmaak­t, mag je heel tevreden zijn. Ik ben ook tevreden over de invalbeurt­en van Mbayo en Schurmann. Zij bewezen klaar te zijn voor het echte werk. Mbayo liep goed tussen de lijnen en Schurmann gaf de beslissend­e assist.”

Na twee weken verwijderi­ng om extraspor- tieve redenen droeg Schurmann meer dan zijn steentje bij. “Ik speel graag op die positie. Ik kan de ploeg meer bijbrengen als flankverde­diger of als middenveld­er dan wanneer ik centraal in de verdedigin­g sta. Centraal achteraan heb je weinig met de opbouw te maken maar nu was ik daar wel bij betrokken. Ik mag wel zeggen dat mijn assist gepast was.”

 ?? FOTO GEERT DE RYCKE ?? Souleymane Youla (Sint-Niklaas, in geel shirt) gaat in duel met Schmisser.
FOTO GEERT DE RYCKE Souleymane Youla (Sint-Niklaas, in geel shirt) gaat in duel met Schmisser.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium