Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zege van hele ploeg”

Nicky Melkert zorgt voor beide doelpunten

-

Tegen een wilskracht­ig Koksijde hield Berchem dankzij twee doelpunten van Nicky Melkert de drie punten op het Rooi. Hierdoor laat geel-zwart een twaalf op twaalf noteren.

Het werd snel duidelijk dat beide ploegen met aanvallend­e intenties aan de aftrap verschenen. Berchem leek hierdoor enigszins verrast en moest enkele kansen toestaan, die door Koksijde niet werden benut. “Enkele tactische afspraken werden niet opgevolgd, waardoor Bart Syx te veel ruimte kreeg”, vindt Berchemtra­iner Bart Selleslags. “In de loop van de eerste helft herstelden we gaandeweg het evenwicht en we kregen ook kansen. Toch vond ik het nodig om bij te sturen. Tim Verstraete­n moest meer uitwijken naar de flank, waardoor Nico Lansu, voor het eerst aan de aftrap, een meer centrale rol kreeg achter de spitsen. Zo werd Berchem iets meer balvast en kregen we greep op de wedstrijd.”

“Ik had voor de wedstrijd gezegd dat de ploeg die op dit terrein het meest de overwinnin­g wou, die hoogstwaar­schijnlijk ook zou pakken”, vervolgt Selleslags. “Mijn spelers hebben dat goed opgepakt, want op karakterma­aktenweer1-0van.Ookna rust bleek Berchem bereid om tot de 90e minuut de mouwen op te stropen. Koksijde zocht wel naar de gelijkmake­r, maar de kansen waren voor Berchem.”

Toch moest de thuisploeg wachten tot de 90e minuut om zekerheid te krijgen. “Het doet me plezier dat aan de laatste zege voor de winterstop iedereen heeft meegewerkt, ook de bankzitter­s. Dat bevestigt onze sterkte als groep.”

 ?? Foto marc goyvaerts ?? Matchwinna­ar Nicky Melkert (links) in een stevig duel met bezoeker Dedrie.
Foto marc goyvaerts Matchwinna­ar Nicky Melkert (links) in een stevig duel met bezoeker Dedrie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium