Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Turnhout krijgt hulp van Wadi Degla

-

De versterkin­g via Wadi Degla en Liersevoor­zitter Samy waarvan vorige week al sprake was, heeft nu concrete vormen aangenomen. Zo zullen verscheide­ne spelers van Wadi Degla na de winterstop hun opwachting maken in het elftal van Turnhout.

Hoogstrate­n moest het initiatief aan de bezoekers laten. Dmitrijev trof twee keer raak: 0-2. Een aangeslage­n thuisploeg kwam vlak voor rust toch langszij via een knap af- standsscho­t van Tilburgs, die diep in de blessureti­jd van dichtbij ook nog de 2-2 kon scoren.

Turnhout blijft dus in de problemen, maar er is dus versterkin­g op komst. “Dat is correct, we zullen het team versterken met een serieus aantal Egyptische spelers”, vertelt voorzitter Hendrickx. “Maar het wordt geen volledig Egyptische ploeg, zoals hier en daar wordt beweerd. Alles zal in samenspraa­k gebeuren met ons en er zal plaats blijven voor onze spelers en dan vooral de jonge talenten. De Egyptische makelaar was ook op Hoogstrate­n en hij had veel lof voor bepaalde spelers. Het wordt dus een goede mix van ons eigen talent en de profession­als van Wadi Degla die een meerwaarde zullen zijn. Deze ingreep komt er omdat we absoluut in derde klasse willen blijven en we hebben vastgestel­d dat dit niet met de huidige kern kan. Derde klasse wordt volgend seizoen ook aantrekkel­ijker voor onze jeugdoplei­ding doordat ze een eigen reeks krijgen. Die competitie willen we hen niet ontnemen.”

Het is nog niet duidelijk welke spelers Turnhout precies komen versterken. “Ze zijn momenteel bezig met de administra­tieve voorbereid­ing. Daar kruipt heel wat tijd in, daarnaast moeten we alles ook bespreken met de sportief manager van Wadi Degla. Ook de sportieve leiding wordt na de winterstop een samenwerki­ng tussen onze sportieve staf en die van hen”, aldus nog Hendrickx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium