Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tiende maar belangrijk­ste goal”

Serkan Kocaslan laat stadion ontploffen

- PAUL VAN ROY

Het zag er lang naar uit dat deze fel betwiste wedstrijd op een brilscore ging eindigen, maar in de slotfase deed Serkan Kocaslan met een krachtige kopbal het stadion helemaal ontploffen. Het was de tiende seizoenstr­effer voor de Turkse Belg.

Beide ploegen kozen voor de aanval zodat de toeschouwe­rs ondanks de verzopen grasmat op een boeiende en fel betwiste wedstrijd werden vergast. Deze aanvallend­e speelstijl leverde voor de twee doelmannen heel wat werk op. Ruben Smet liet nog eens zien dat hij een klassedoel­man is. Met gepaste tussenkoms­ten hield hij zijn ploeg overeind. “In de heenwedstr­ijd op Ronse moest ik me vier keer omdraaien. Dat deed pijn. Vandaar dat ik gebrand lag op revanche. De hele week leefde ik naar deze wedstrijd toe”, aldus de goalie.

Het was een wedstrijd met wisselende kansen, maar een half uur voor tijd trok de Boomse aanhang zich de haren uit het hoofd. De bezoekende spits Ngassseu was mee komen verdedigen en beging in de grote rechthoek een duwfout op de mee opgerukte Poorters. De ref wees naar de stip. Dries Ventose ging de klus klaren, maar schoot de penalty huizenhoog over. In plaats van 1-0 werd het kort daarop ei zo na 0-1. Ruben Smet moest een vrije trap van Ronse-uitblinker Shkodra uit de kruising zweven. Door het missen van de strafschop leek de thuisploeg aangeslage­n, wankelde even,

maar herpakte zich.

BEVRIJDING

De wedstrijd bleef uitermate spannend en het werd duidelijk dat de ploeg die een doelpunt lukte met de overwinnin­g aan de haal zou gaan. Zeven minuten voor tijd volgde dan het bevrijdend­e moment waarop het hele stadion zat te wachten. Bij een hoekschop borstelde Jeroen Mertens het leer op het hoofd van Serkan Kocaslan, die aan de eerste paal stond opgesteld. Met een krach- tige knik plofte de bal aan de verste paal tegen het net. Een zelden geziene ontlading, met als gevolg een dansende tribune en een zingende spionkop. De voetbalvre­ugde was totaal. “Mijn tiende treffer, maar allicht de belangrijk­ste van de reeks”, aldus een gelukkige Kocaslan. Nick Van der Westerlake­n, op momenten onhoudbaar, vatte de wedstrijd gepast samen. “Een wedstrijd die alle kanten uitkon en die volgens boksnormen­oppuntendo­orRupelBoo­m werd gewonnen.”

 ?? FOTO
MARCGOYVAE­RTS ?? Serkan Kocaslan kopt de winning goal tegen de touwen.
FOTO MARCGOYVAE­RTS Serkan Kocaslan kopt de winning goal tegen de touwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium