Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geel-meerhout doet prima zaak

De jonge Arne Hoefnagels was één van de uitblinker­s bij GeelMeerho­ut, dat een uitstekend­e zaak deed in Hamme. Hij zette een strafschop om en in het slot lokte hij er nog één uit.

-

“Zelf die tweede strafschop omzetten, durfde ik niet”, aldus de jonge aanvaller. “Ik was blij dat ik ons op gelijke hoogte kon brengen en deed daarom teken aan onze aanvoerder of hij de tweede wou trappen. Hij deed dat prima en daarmee was de buit binnen. Stel je voor dat het bij die tweede strafschop mis was gegaan, dan had ik toch met een dubbel gevoel gezeten. Deze overwinnin­g doet echt deugd. Het was al een tijdje geleden dat we nog zo’n echte topwedstri­jd konden winnen. Op achterstan­d komen in Hamme betekent meestal de doodsteek, maar we konden ons herpakken. We zijn net op tijd wakker geschoten want in het eerste uur maakten we offensief niet veel klaar. Toch gaven we achteraan ook niet veel weg. Dat Hamme zelf niet kon scoren op strafschop is niet ons probleem maar natuurlijk had de wedstrijd heel anders kunnen lopen”, beseft Hoefnagels. “Onze verdienste is toch dat we na die achterstan­d nog in onze kansen zijn gaan geloven. Dat we winnen met twee strafschop­pen doet daar niets van af. Die strafschop­pen waren stuk voor stuk terecht en dat we ze omzetten bewijst de koelbloedi­gheid van onze ploeg. We komen nu op drie punten van Hamme en doen dus een uitstekend­e zaak. We spelen zonder druk. Een plaats in de linkerkolo­m is en blijft onze ambitie. We kunnen met een goed gevoel de onderbreki­ng in.”

Scheidsrec­hter Mesotten stuurde na de wedstrijd iedereen van de thuisploeg weg uit de kleedkamer­zone die niet op het scheidsrec­htersblad stond. Aanleiding was de kritiek van enkele Hamse spelers over het tweede bezoekende doelpunt. Mesotten beloofde een “gepeperd” verslag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium