Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hij praat zelfs nooit met mij”

- GV

Genieten was er voor Jan Denuwelaer­e na zijn verrassend­e zege in Essen nauwelijks bij. De West-Vlaming greep de gelegenhei­d vooral aan om de selectiepo­litiek van bondscoach Rudy De Bie in vraag te stellen.

Ronduit knap, de manier waarop Jan Denuwelaer­e de GP Rouwmoer in Essen naar zijn hand zette. De WestVlamin­g maakte een vroege achterstan­d – het gevolg van een slechte startposit­ie – vlug ongedaan en ontpopte zich meteen tot sterkste renner in het modderbad van Essen. Met zelfvertro­uwen en tactische helderheid die niet verraadde dat hij nooit eerder de finale van een klassement­scross had gereden, bovendien. Op elke lastige strook sloeg de renner van Style & Concept een kloofje van een seconde of vijf, telkens maakte hij gebruik van asfaltstuk­ken om wat recuperati­e in te lassen, ronden aan een stuk.

“Vroeg doorgaan had geen zin, omdat er achter mij steeds vijf à zes renners samentroep­ten. Dus besloot ik mijn krachten te sparen tot de slotronde. Ongeloofli­jk dat ik het toch kon afronden, tussen al die grote namen. Zelfs al had ik krampen tot achter mijn oren, ik plooide niet. Een dag om nooit te vergeten was dit.”

Denuwelaer­e maakte gebruik van de gelegenhei­d om nog maar eens te solliciter­en voor een stek in de Wereldbeke­rselectie van Rudy De Bie. De West-Vlaming verweetdeb­ondscoacho­nomwondenv­ooringenom­enheid.

“De Bie gaat bij alle renners langs, maakt ook met hun managers een praatje maar ziet mij nooit staan. Ik meen dat ik al een hele tijd aanspraak mag maken op een plekje in de nationale ploeg, en na verloop van tijd is de frustratie hand over hand gaan toenemen. Ik hoop dat ik nu heb bewezen dat hij niet langer om me heen kan. (Cynisch) Of wacht hij misschien tot ik een Wereldbeke­rmanche win om me dan nadien met een selectie te bedenken? Ik dacht dat een bondscoach de opgang van talent moest bevorderen, in plaats van jongens als ik achteruit te steken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium