Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is toch een domper”

Argex Duvel Puurs gaat jaareinde in met kater na verlies op Borgworm

- MARCEL BERNAERTS

Argex Duvel Puurs is er niet in geslaagd om de positieve lijn van de voorbije weken door te trekken. Bij het bescheiden Borgworm liet het de kans aan zich voorbij gaan om play-offconcurr­enten Asse-Lennik en Guibertin op grote achterstan­d te zetten.

“Nadepositi­everesulta­tenvandevo­orbije weken is dit inderdaad een domper”, windt sportief verantwoor­delijke Geert Maes er geen doekjes om. “Borgworm, en met name het duo Szabo - Strzezek, speelde een sterke wedstrijd. Maar bij ons was het niet goed. De receptie draaide voor geen meter, onze opslagdruk was er niet en ook blokkerend bakten we er weinig van. Borgworm daarentege­n wist maar al te goed waar het op moest letten en legde ons middencomp­artiment bijna volledig lam”, analyseert Maes.

“Nochtans was onze start goed en leek er in de beginfase geen vuiltje aan de lucht. We speelden ons eigen spelletje en liepen vlot 10-16 uit. Maar vanaf dat moment verliep het moeizaam. We kregen met de nodige moeite die set nog afgemaakt, maar toen voelde je al dat het ons dagje niet was. De volgende sets moest Cristina te vaak wisselen om het team in de wedstrijd te krijgen. Maar echt op de rails geraakten we niet meer. Als Prenen op het einde van set drie geen twee aces uit de mouw schudt, had het een 3-1-nederlaag kunnen worden. Dat zou iets harder aangekomen zijn. Negativist­en zeggen nu wel dat we de gewonnen punten van tegen Roeselare en Antwerpen te grabbel hebben gegooid. Ik denk dat we blij mogen zijn met die punten en dat we daardoor op een mooie vijfde stek de winterstop ingaan. Al is het niet met een echt goed gevoel. Je zou gerust kunnen stellen dat een mooi eerste deel eindigde met een valse noot. Aan ons om direct na de winterstop opnieuw dat goede gevoel op te pikken”, besluit Maes die ook nog meegaf dat Puurs ondertusse­n met de Duitser Matthias Böhme een vervanger voor de geblesseer­de opposite Nemeth heeft gevonden.

 ?? FOTO
TOMPALMAER­S ?? Cox (links) van Puurs haalt uit.
FOTO TOMPALMAER­S Cox (links) van Puurs haalt uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium