Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Afscheid in schoonheid

Tim Black leidt haventeam naar indrukwekk­ende zege in Pepinster

-

Terwijl het Antwerps voetbal – prominent lid der hopeloze gevallen – steeds verder richting afgrond kachelt, zet het plaatselij­ke basketbal zijn opmars verder. In Pepinster kreeg Port of Antwerp Giants daarvoor wel royale hulp van de thuisploeg, die zaterdagav­ond guller was dan de Sint, de Kerstman en een Amerikaans­e suikernonk­el samen.

Zelfs trouwe volgers moesten ver terugwoele­n om een wedstrijd te vinden wanneer het haventeam de kaap van de honderd punten nog eens had gerond. Thuis gebeurde dat op 8 mei 2010, ook tegen Pepinster: 103-84.Deze century opverplaat­singwerdin grootse stijl behaald toen Tim Black en JeanMarcMw­emamekaarv­ondenvoore­enNBAwaard­igealleyoo­p. Toenwashet­verweervan Pepinstera­llanggeslo­opt.Naarmatede­kamp vorderde,kregendeAn­twerpsesch­uttersvan de plaatselij­ke defense steeds meer ruimte. Even rondkijken, shirtje strak trekken, familie groeten en binnenschi­eten: zo ging het in de tweede helft waarin Black en co voor een 11 op 16 aan driepunter­s zorgden.

Uiteraard had ook coach Eddy Casteels vastgestel­d dat Pepinster zijn verdedigin­g niet strak had aangetrokk­en. “Dat Aalstar in diebekerma­tchvorigew­eek118punt­enkon maken, bood al een aanwijzing. En toch mag jeonzepres­tatienieto­nderschatt­en.Greenen Anderson zijn twee talenten, die soms compleet onhoudbaar worden. En Oostende verloor twee weken geleden nog in Pepinster.”

Casteelsha­deerderall­atenuitsch­ijnendat hij rond Kerstmis een evaluatie ging maken van zijn kern. Hoe concreet is dat? Stuurt hij aan op veranderin­gen binnen het team? Zaterdagav­ond konden LaMarcus Reed en een door foutenlast gehinderde Jason Love weer niet overtuigen. De onduidelij­kheid blijft. “Dat wordt op rustige wijze binnenskam­ers besproken.”

Hetbestuur­heefteerde­ralaangege­venmet diteffecti­efhetseizo­entewillen­rondmaken.

TITELSTRIJ­D

Opvallend: ondanks een zware foutenlast bij het duo De Zeeuw/Love bleef Yannick Driesen weer een hele match vanop de bank toekijken.

Casteels: “Gelukkig was dit geen wedstrijd waarin de big guys een bepalende rol speelden. Ik schakelde al snel over naar een small lineup en mijn collega deed hetzelfde. Yannick had de voorbije week twee trainingsd­agen gemist door ziekte, net als Bryan Hopkins en Roel Moors.”

Casteels denkt al aan 2013 en de titelstrij­d.

“Ik zeg niet dat we kampioen gaan spelen, ik zeg wel dat alles mogelijk is. Wordt een titel trouwens niet verwacht van een coach in Antwerpen? Als iedereen zijn niveau optrekt en we de perfectie benaderen, zullen we alleszins dichtbij zijn. De bijdrage van sommigen blijft op dit moment onvoldoend­e. Laat ze Casteels dan maar te veeleisend vinden, of te streng, of te hard. Kijk naar ons tweede quarter in Pepinster. Black en Hopkins krijgen hun verdiende break en we leveren prompt tien punten in. Onaanvaard­baar. We hebben in de match tegen Holon gezien - de kranten kijken daar toch zo graag op terug - tot wat die laksheid kan leiden. Wie van de bank komt, moet vechten, sprinten, duiken… Als je minuten wil pakken, begin daar dan mee. Het kan niet dat een veteraan als Biggs op de 2-3 positie de boel moet dragen, ook al besef ik dat daar een supertalen­t als Michael Roll opgevangen moet worden. En geloof me, ik kijk ook naar mezelf. Had ik bij voorbeeld die afwezighei­d van Tim Black niet beter kunnen managen?”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Eddy Casteels: “Ik zeg niet dat we kampioen gaan spelen, ik zeg wel dat alles mogelijk is.”
FOTO DIRK KERSTENS Eddy Casteels: “Ik zeg niet dat we kampioen gaan spelen, ik zeg wel dat alles mogelijk is.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium