Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zat op alle vlakken tegen”

Alweer tweede plaats voor Wietse Bosmans

- KAREL LEMMENS

Wietse Bosmans is er opnieuw niet in geslaagd om de kerstrecep­tie die zijn supporters­club in Essen aanbood op te smukken met een overwinnin­g. De Kalmthoute­naar heeft er nochtans alles aan gedaan om de bloemen te pakken, maar het mocht niet zijn.

“Alles wat kon tegenzitte­n, zat ook tegen vandaag”, sakkerde de renner van BKCP-Powerplus achteraf. “Het begon al met een minder goede start. Tim Merlier deelde enkele kwakken uit in die eerste honderden meters en dat is niet de eerste keer dat hij dat doet. Ik was er mee het slachtoffe­r van en was meteen aangewezen op achtervolg­en. Ik kreeg in die eerste ronden ook te maken met kettingpro­blemen. Ik wisselde twee keer van fiets, maar kreeg hem evenveel keer terug zodat ik maar bleef krasselen. Ik moet wel toegeven dat ik niet mijn beste dag kende. Heel jammer dat het juist in Essen niet vlotte zoals ik had gehoopt. In Antwerpen en Leuven kwam ik telkens goed voor de dag bij de profs en uitgereken­d voor eigen publiek is het dan wat minder. Dubbel jammer.”

“Ondanks die mindere dag kreeg ik alsnog uitzicht op de zege”, vervolgde Bosmans. “Toen Gianni Vermeersch vooraan door zijn beste krachten heen zat, naderde ik zienderoge­n op hem in gezelschap van Corné Van Kessel. Maar toen sloeg het noodlot opnieuw toe. Ik reed vooraan lek en moest dus alweer de materiaalp­ost in, alhoewel dat niet meteen aangewezen was op dat moment. In alle haast om geen voeling vooraan te verliezen, probeerde ik vliegensvl­ug op mijn fiets te springen, maar mijn achterwiel Wietse Bosmans wordt tweede in Essen. sloeg weg en ik lag bijna tegen de vlakte. Ik kreeg zo alweer enkele tientallen meters aan de broek gesmeerd en dat was een mentale klap. Van Kessel bleek in die slotfase uiteindeli­jk de beste nadat ook mijn ploegmaat Vermeersch nog ten val kwam. Zo kon ik finaal nog een tweede plaats uit de brand slepen en dat was het hoogst haalbare.”

ZWART BEEST

“Zo wordt Essen stilaan mijn zwart beest. Drie keer eindig ik hier op de twee- de plaats. De nederlaag in de spurt twee jaar geleden tegen Lars Van der Haar kan je niet abnormaal noemen. Vorig jaar was ik op weg naar de zege toen ook al kettingpro­blemen me in de laatste ronde nekten en vandaag was het dan weer die lekke band op een slecht moment. Ik kan alleen beloven aan mijn supporters dat ik zowel in Zolder als in Loenhout zal proberen revanche te nemen voor die nederlaag van vandaag”, aldus Wietse Bosmans.

 ?? FOTO FRANÇOIS BUYSSENS ??
FOTO FRANÇOIS BUYSSENS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium