Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Propaganda voor de sport”

België en Nederland zetten Arenahal in vuur en vlam:

- MABE

De afsluiter van het jaar waarin badminton de sport in de kijker was voor Bloso, heeft de verwachtin­gen volledig ingelost. In een afgeladen Arenahal in Deurne maakten België en Nederland er een ware thriller van. Uiteindeli­jk ging de winst naar onze noorderbur­en, die met 2-3 het laken naar zich toe trokken.

“Je kan gerust zeggen dat deze avond de verwachtin­gen volledig heeft ingelost”, aldus verantwoor­delijke Gui

do Claes. “Een tot de nok gevulde sporthal (de organisati­e

moest zelfs mensen weigeren wegens volzet,red.), schitteren­de wedstrijde­n en spanning tot op het einde. We hoopten dat de beslissing in de slotwedstr­ijd zou vallen, zodat het publiek geboeid aanwezig zou blijven tot het einde. Onze bede werd verhoord. Dit was ware propaganda voor de sport in een schitteren­de sporttempe­l”, uit Claes zijn tevredenhe­id. “We hebben, zoals verwacht, meer dan degelijk weerwerk geboden en werden nooit weggespeel­d. Dat we net naast de winst grijpen is jammer, maar door de blessure van Steffi Annys kwamen onze gelegenhei­dsteams bij het vrouwenen gemengd dubbel, die zich trouwens kranig verdedigd hebben, iets te kort. Geen schande. Maar we hebben onze voornaamst­e doelstelli­ngen - een vol huis en spanning tot het einde - bereikt. Het verhaal had bijna niet mooier geschreven­kunnenword­en,enkeldeker­sopdetaart­ontbrak.”

België startte met een verwachte nederlaag van het duo Golinski-Corvilain in het gemengde dubbel, maar Lianne en Yuhan Tan zetten in de enkelspele­n die scheve situatie recht. “Lianne had duidelijk minder last met de aanwezige massa en Yuhan speelde misschien wel zijn beste wedstrijd in jaren op Belgische bodem”, zegt Claes. “Een staande ovatie was hun terechte beloning.”

Na de pauze verloren Snoeck-Corvilain het vrouwendub­bel zodat in het slotduel beslist werd over winst of verlies. Golinski - Dierickx weerden zich als echte duivels, maar ze konden niet voorkomen dat onze noorderbur­en met de winst gingen lopen.

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Golinski en Corvilain spelen voor België het gemengd dubbel tegen Nederland.
FOTO DIRK VAN DE VELDE Golinski en Corvilain spelen voor België het gemengd dubbel tegen Nederland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium