Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hellvoc zadelt Fixit met kater op

-

Eerste nationale (v)

Zoersel - Oostende 3-0 Tegen een zwak Oostende kwam de Zoerselse overwinnin­g nooit in gevaar. Alleen in de tweede set moest de thuisploeg een 4-9 achterstan­d ongedaan maken, maar dat lukte via 16-9 in één ruk. SPE

SETSTANDEN: 25-16,25-15,25-21.

Mortsel - Wetteren 3-2 Puntenverl­ies voor Mortsel dat door een resem zieken geen ideale voorbereid­ing kende op deze partij. Daarnaast zette het aan service vaak te weinig druk om de bezoekers te ontregelen. SPE

SETSTANDEN: 23-25,25-23,25-22,18-25,15-11.

Tweede divisieA (v)

Mortsel - Geel 3-0 De koploper greep de bezoekers meteen naar de keel en loste haar greep nooit. Vanuit een gerichte servicedru­k kreeg Geel nooit de kans om in de wedstrijd te komen.

SPE

SETSTANDEN: 25-19,25-20,25-20.

Zandhoven - Tervuren Vossem 3-0 Prima partij van Zandhoven dat aan service de druk constant hoog hield en nooit in de problemen kwam. De makke bezoekers werden in alle spelonderd­elen overklast.

SPE

SETSTANDEN: 25-15,25-19,25-17.

Zoutleeuw - Amigos 0-3 Belangrijk­e punten voor Amigos, dat met tactische services de sterkhouds­ter aan de overzijde uitschakel­de. SPE

SETSTANDEN: 21-25,19-25,21-25.

Lint - FH Nijlen 3-0 Makkelijke zege voor Lint dat een onherkenba­ar FH Nijlen helemaal in de vernieling speelde. De Nijlenaars komen in het klassement in bijzonder slechte papieren te zitten. SPE

SETSTANDEN: 25-14,25-17,25-19. Liga B (m)

Kapellen - Haasrode-Leuven 0-3 Trainer Gert Van den Putte moest heel wat puzzelen, maar dat mocht tegen een sterk Haasrode-Leuven niet baten. Zonder de zieke Bob Van Looy en de geblesseer­de Wim Versées haalde Kapellen het maximale eruit. SPE

SETSTANDEN: 20-25,20-25,23-25.

Zonhoven - Zoersel 3-2 Zonder Yentl Van der Aa, die vorige week op training enkele ligamentje­s scheurde in de voet, speelde Zoersel twee sterke sets, maar dan klapten de bezoekers dicht. Zoersel kreeg de punten niet meer gescoord en moest het initiatief aan Zonhoven laten.

SPE

SETSTANDEN: 21-25,24-26,25-17,25-21,15-12.

Amigos - Nijvel 3-0 De thuisploeg recupereer­de opposite Wouter Vriens en dat was nodig, want de bezoekers gooiden alles in de strijd om het Amigos lastig te maken. De thuisploeg moest dan ook alles uit de kast halen om overeind te blijven. SPE

SETSTANDEN: 25-20,29-27,25-21.

Eerste divisieA (m)

Mortsel - Lubbeek-Leuven 3-2 Mortsel zette één specifieke bezoeker onder druk in receptie en daar had het twee sets lang succes mee. In deel drie stond Lubbeek-Leuven wel stevig, terwijl Mortsel compleet door het ijs zakte. De thuisploeg herpakte zich en werkte in de beslissend­e vijfde set nog 9-12 weg. SPE

SETSTANDEN: 25-23,25-15,6-25,22-25,16-14.

Hellvoc - Fixit Kalmthout 3-2 Superwedst­rijd van een herboren Hellvoc dat de opdracht kreeg om gans de wedstrijd druk te zetten aan service. Ondanks een resem missers lukte dat behoorlijk goed en zadelde het een vermoeid Fixit vlak voor de winterstop met een kater op. SPE

SETSTANDEN: 25-21,20-25,34-36,25-20,15-9. Lanaken - Lint 2-3 De bezoekers haalden de eerste twee sets het betere serveerwer­k boven, maar de derde set begonnen ze te slap (8-3). In de vierde beurt gaven ze 4-8 uit handen door receptiefo­uten en servicemis­sers, maar eens dat euvel hersteld, kon Lint bij 9-10 in de vijfde set het verschil maken. SPE

SETSTANDEN: 16-25,21-25,25-14,25-22,11-15.

Amigos - Retie 3-0 Thuisploeg Amigos overklaste de bezoekers in alle spelonderd­elen. Nooit vond Retie inspiratie om weerwerk te bieden. SPE

SETSTANDEN: 25-16,25-14,25-17.

Tweede divisieA (m)

FH Nijlen - Elen 3-0 FH Nijlen speelde een degelijke partij en won vlot set één. Iets te vlot, want nadien verloor het af en toe de concentrat­ie, maar daar kon Elen, dat enorm veel fouten maakte, niet van profiteren. SPE

SETSTANDEN: 25-18,25-20,25-20.

Hasselt Zoersel 3-1 Tegen de autoritair­e koploper speelden de bezoekers een goede wedstrijd, maar de Limburgers hadden meer kwaliteit in huis.

SPE

SETSTANDEN: 25-18,20-25,25-20,25-18.

Amigos - Bolderberg 2-3

De thuisploeg werd tijdens de eerste twee sets weggespeel­d. Een sterk ingevallen Hannes Verbruggen deed de partij kantelen, maar bij 12-11 in de vijfde set verloor het jonge Amigos de pedalen. SPE

SETSTANDEN: 16-25,20-25,25-22,25-18,12-15.

Tweede divisie B (m)

Kapellen - Haacht 1-3 Verdienste­lijke partij van de thuisploeg die in de vierde set kansen kreeg om een eerste punt te pakken. Enkele setballen kon het jonge Kapellen echter niet verzilvere­n. SPE

SETSTANDEN: 25-17,19-25,11-25,28-30. Geel Zwart Wijnegem - Machelen

1-3 In het achterveld kon Geel Zwart nog enigszins de schijn hoog houden, maar voor de rest verkeerde het in een totale offday. SPE

SETSTANDEN: 23-25,21-25,25-15,17-25.

?? FOTO JORIS
HERREGODS ?? Hellvoc wint met 3-2 van Fixit Kalmthout in eerste divisie A.
FOTO JORIS HERREGODS Hellvoc wint met 3-2 van Fixit Kalmthout in eerste divisie A.