Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vanhaeren en Nagels schitteren in sprintcros­s in Brussel

- BASP

Stef Vanhaeren (derde) en Rani Nagels (tweede) haalden in de CrossCup van Brussel in het Park van Laken het podium in de allereerst­e 1000m lange sprintcros­s. “Het was plezant.”

Rani Nagels legt zich normaal gezien toe op de kortere afstanden. Haar beste nummer is de 400m, maar in de sprintcros­s kon ze van in het begin vooraan meestrijde­n. De 17-jarige atlete die dit seizoen overstapte van ABES naar LAT, liep vlot naar de tweede plaats. Ze strandde twee secondenac­hterwinnar­esJennaWyn­s. “Het was redelijk zwaar”, pufte de atlete uit Edegem. “Ik ben het niet gewoon om in de modder te lopen en ik heb een zware trainingsw­eek achter de rug. Vooraf had ik gehoopt om het podium te halen en ik ben tweede. Dat is een goede plaats voor mij. Ik vond het heel leuk.”

Ook 400m-hordespeci­alist Stef Vanhaeren amuseerde zich in de modder. Na een knap ingedeelde wedstrijd eindigde hij derde. “In het begin heb ik geprobeerd om niet te zot te doen en daarna kon ik opschuiven. In de afdaling ging het heel goed”, blikte hij terug. “Ik heb ervan genoten en ik vond het heel plezant.” Binnenkort trekt hij op trainingss­tage. “Op 29 december vertrek ik op trainingss­tage naar Zuid-Afrika. Ik blijf er tot 25 januari. In de winter zal ik enkele keren een 400m indoor lopen. Mijn eerste wedstrijd wordt het Vlaams kampioensc­hap indoor.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium