Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Topweekend voor winkeliers

- MF, AK

Heel veel mensen moesten afgelopen weekend nog hun kerstcadea­us gaan kopen. Het was zowel zaterdag als zondag heel druk in de stad. De politie sloot zelfs straten af om een verkeersch­aos te vermijden.

Ondanks de regen werd er druk geshopt in Antwerpen. “Zaterdag was een topdag. Op zondag kwam het wat later op gang en was er daarna wel een gezellige drukte. Dat was gewoon een goede dag”, vertelt MarleenMal­jersvanC&A,enondervoo­rzitter van Beleef Antwerpen.

Ilse Smet van schoenenwi­nkel West-End vond ook zondag een topdag. “Het was de hele dag aanschuive­naandekass­a.Maardatkom­tmisschien ook door onze verbouwing­suitverkoo­p.”

Het topweekend maakte niet iedereen vrolijk. Een handelaar uit de Arenbergst­raat deed zijn beklag over de politie. “De Leopoldstr­aat werd zaterdag afgesloten voor het autoverkee­r”, aldus de man. “Kunt u zich voorstelle­n hoeveel klanten wij als handelaars hierdoor misliepen op de laatste zaterdag voor Kerstmis? Wanneer gaat men in Antwerpen eens begrijpen dat een beleid gericht op klantvrien­delijkheid voor de speciaalza­ken meer zal renderen voor de stad dan enkel massatoeri­sme najagen.”

De politie bevestigt het afsluiten van de straat. “Dat klopt inderdaad”, zegt politiewoo­rdvoerster Veerle De Vries. “En zondag werd ook de Bourlastra­at afgesloten. Dat gebeurt wel meer in de eindejaars­periode om te voorkomen dat de volledige binnenstad komt vast te zitten. Het is een pure verkeersma­atregel die wordt genomen omdat er een massa volk komt shoppen in ’t stad. We doen dat echt niet om de handelaars te pesten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium