Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Werken tijdens kerst is niet erg”

- TOMVETS

Tussen kerst en nieuw vat Kobe Ilsen post in het Felixpakhu­is in Antwerpen voor de tweede editie van De laatste week. Hij verwelkomt er gasten uit alle domeinen van het publieke leven voor een onderhoude­nde terugblik op 2012.

Café Corsari op de Gedempte Zuiderdokk­en is gesloten tot 11 februari, maar Eén blijft ook in de laatste week van het jaar in Antwerpen rondhangen. Wegens groot succes tijdens de vorige kerstvakan­tie is Kobe Ilsen opnieuw present met De laatste week. “Het opzet is niet veranderd. Het blijft een praatprogr­amma met gasten vanuit het Felixpakhu­is in Antwerpen”, zegt Kobe Ilsen (30). “Maar inhoudelij­k gaan we verrassen. Terwijl vorig jaar columniste­n en fotografen iets ludieks deden, hebben we nu op het einde van het programma opvallende combinatie­s van BV’s die iets verrassend­s gaan doen. Wat? Dat houden we nog geheim. Maar de mensen gaan wellicht met de ogen knipperen.” (lacht)

Huisband Dez Mona zorgt voor een muzikaal jaaroverzi­cht van 2012. De gastenlijs­t is fors. Op kerstdag is de aftrap met Gert Verhulst, Sofie Peeters, Tine en Pieter Embrechts, Charlotte Vandermeer­sch, Jef Neve, Wout Bru en kersvers paralympië­r van het jaar Marieke Vervoort. Ik ben zeer blij met de komst van voetballer Thibaut Courtois, die stilaan een wereldster aan het worden is en erg gegeerd is door de Spaanse topploegen. Maar ook de andere kleppers van 2012 komen langs: Bart De Wever, Bart De Pauw, Rudi Vranckx ...”

Leuke sfeer

Het programma wordt niet live uitgezonde­n, maar is vlak ervoor opgenomen. “Normaal verkies ik altijd om live op antenne te gaan, maar omdat we op locatie zitten is het veiliger dat niet te doen. Er komt immers veel techniek bij kijken. Maar we nemen het wel in één rush op, wat maakt dat het voor mij hetzelfde gevoel als een liveprogra­mma geeft. Er is ook achteraf haast geen tijd om te gaan knippen en plakken.”

Voor sommige tv-sterren is een liveprogra­mma enorm energievre­tend, maar niet voor Ilsen. “Ik heb het liefst dat we live gaan. Dat geeft een andere sfeer. Het maakt iedereen een tikkeltje alerter en gefocust. Het is ook de meest eerlijke vorm van televisie. De kijker ziet en hoort alles zonder dat er in geknipt is. Het geeft ook wel een fijn gevoel om te weten dat wat je zegt, meteen door 900.000 mensen wordt opgepikt. Live op de Vlaamse tv komen blokkeert mij niet. Het geeft me zelfs energie.” Dat Ilsen moet werken tijdens de kerstweek is voor hem niet erg. “Eerlijk gezegd is het zelfs leuk om in die sfeer bezig te zijn. Ik ben op de laatste dag van het jaar ook jarig, en het is fijn om die dagen met een hecht team door te brengen. Na afloop van De laatste week is er ook geen rust voor mij, want ik ga een week lang Touché presentere­n op Radio 1. En daarna is er weer elke week Volt, dat dan vijf jaar bestaat. We gaan die verjaardag uiteraard vieren en gaan nog een tijd door met het programma. Er zit nog geen sleet op de formule.”

Concurrent­ie

Dit jaar is er ook concurrent­ie uit eigen huis, want Canvas heeft deze week ook een terugblik-talkshow. “Het toeval wil dat onze redactie naast die van Tafel 13 met Lisbeth Imbo ligt. Er is vaak overlegd, maar al gauw bleken we niet te overlappen. Wij hebben veel gasten en houden drie kwartier lang een hoog tempo aan, terwijl Tafel 13 vooral inhoudelij­ker zaken wil uitspitten aan een rustig tempo.”

De laatste week, dinsdag om 21.30u op Eén.

 ?? FOTO’S VRT, VTM ?? Kobe Ilsen presenteer­t heel de week De laatste week vanuit het Felixpakhu­is in Antwerpen.
FOTO’S VRT, VTM Kobe Ilsen presenteer­t heel de week De laatste week vanuit het Felixpakhu­is in Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium