Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Televisie voor romantisch­e softies

- MILE

In ‘Tot aan de maan en terug’ gaat Annick Ruyts op bezoek bij een Vlaming die het land verlaten heeft om samen te hokken met zijn/haar grote liefde. In die zin is het een doorslagje van haar eerder reisprogra­mma ‘Grenzeloze Liefde’. ‘Tot aan de maan en terug’ heeft echter een extraatje om het verschil te maken. Annick neemt een familielid mee van de bewuste Vlaming die anders nooit zelfstandi­g tot daar zou raken.

Het resultaat is een cultuursho­ck die u rechtstree­ks mag meebeleven. Zonder te vergeten om af en toe vertederd te raken door het internatio­nale liefdesgel­uk. Ruyts is een onverbeter­lijke, romantisch­e softie. Dit format is dan ook op haar lijf gesneden.

In de eerste aflevering nam Annick ons mee naar China. Wendy bouwt er samen met haar Chinese man Jef - ja Chinezen kunnen ook Jef heten - aan een bed and breakfast. Haar meter Claire komt er de sfeer proeven en Chinees Nieuwjaar vieren. Jammer genoeg is Claire veel te tolerant ten opzichte van de lokale zeden en gewoonten om boeiende televisie op te leveren.

Zelfs wanneer de Chinezen aan een afgehakte, gekookte hanekop beginnen te pulken om de toekomst te voorspelle­n, kijkt Claire alsof ze pannenkoek­en aan het bakken zijn. Ze eet ook moeiteloos alle gortighede­n waar normalemen­senvooropd­eloopgaan.Op die manier valt de cultuursho­ck een beetje tegen.

De liefde tussen Jef en Wendy maakt weinig goed. Wendy laat weten dat Jef wel degelijk een wilde Chinees is maar dat hij geen diploma’s heeft en dat hij geleerd heeft om rekening te houden met haar. Ik had wat te doen met de jongen.

Volgende week zit ik echter weer klaar voor ‘Tot aan de maan en terug’. Al was het maar voor de prachtige landschaps­beelden. En de kans op een emo-momentje.

 ?? FOTO VRT ?? China.
FOTO VRT China.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium