Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kevin Pauwels verovert Citadel van Namen

Antwerpena­ar wint tweede topveldrit en mengt zich in strijd voor de Wereldbeke­r

- GUY VERMEIREN

Voorlopig gaat het nog metet horten en stoten, op gelijke hoogtete komen van Niels Albert en Sven Nys. Maar als Kevin Pauwels zijn dagje heefteeft weten die twee Brabanders meteeneen hoe laat het is. “Dit niveau probeerr ik vast te houden de komende weken.” en.”

De Grote Drie waren de Grote Twee-Tweeenhalf geworden de voorbijeij­e maanden. Slechts zelden kon Kevin Pauwelsauw­els bewij-bewijzen dat hij zijn voet rustig naastnaast die van Niels Albert en Sven Nys kon plaatsen. Dat dat hem vorig jaar slagag om slinger wel lukte gaf nochtans geenn deukje in de gedmoedsru­st van de immermer bezadigde Kalmthoute­naar.

“Het was geduldig wachtenten op het mo-moment dat het tij zou keren.. Vergeet niet dat ik de afgelopen weken absoluut niet gediend werd door de voortduren­dtdurend neer-neergutsen­de regen. Fietsen in hethet slijk is im-immers nooit mijn ding geweest.”est.”

Dat bleek op zaterdag in het Open Es-Essens Kampioensc­hap Modderploe­teren.derploeter­en. Pauwels baggerde een tijdjee mee voorin, werd door een stuurfout achteruitg­esla-chteruitge­slagen, knokte zich iets te snel terugterug naar de spits en bekocht die inspanning­ning prompt. Meer dan een achtste plaatsats zat er voor hem niet in. “Met die uitslagag zat ik niet zoveel in, het was vooral de averij qua tijd die me wat dwars zat.”

Een pruillip volgde opnieuwnie­uw na een eerste parcoursve­rkenningng in Namen. Al bleek het met die tegenzinzi­n wel mee te vallen. Pauwels startte razendsnel,zendsnel, ver-verscheen meteen in de spitss en begon te bouwen aan een imposantee voorsprong. “Toen ik een halve minuut bonus bij me-mekaar had gereden, begon ikik in winst te geloven. Ik hield een tijdje rekening met deterugkee­rvanandere­renners.nners.Hetwas een goed gevoel toen dat niet ge - beurde. Of ik baat had bij het vele klimwerk in Namen? (Glim

lacht) Loopwerk, bedoel je. Nee, het liep gewoon uitstekend. Blijkbaar had ik een heel goeie dag. Al kan het ook best dat ik de vruchten plukte van mijn recente stages. (Pauwels verbleef in twee schuifjes ruim drie weken op Mallorca, red.).”

Kevin Pauwels telde na afloop zijn winst uit. Zijn tweede wereldbeke­rzege van het seizoen – Tabor is al dik twee maanden geleden – schroeft hem vast op een derde plaats in het algemeen klassement, op nauwelijks elf punten van leider Niels Albert. “Of ik een doel van dit klassement maak? Voorlopig niet, nee. Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd. Alzinnende­driekoerse­ndiemenogw­achten wel. Ik kom in Zolder altijd goed voor de dag, en Hoogerheid­e ligt me ook. En als ik op de verhalen mag afgaan wordt Rome een parkcross. Dat steekt me ook niet tegen. Maar het is te vroeg om al uitspraken te doen in dat verband. Natuurlijk ben ik bezig met de kampioensc­happen, maar geldt dat niet voor iedereen? Nee, ik geniet gewoon van dit moment. Ik zie later wel wat er op me afkomt.”

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Kevin Pauwels steekt voor de tweede keer dit seizoen de armen in de hoogte na een Wereldbeke­rveldrit.
FOTO BELGA Kevin Pauwels steekt voor de tweede keer dit seizoen de armen in de hoogte na een Wereldbeke­rveldrit.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium