Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lukaku bezorgt West Brom zege en wil nog niet terug naar Chelsea

- FOTO AFP STRO

Romelu Lukaku heeft West Brom zijn eerste zege in vijf matchen bezorgd. De Chelseahuu­rling kopte tegen Norwich tien minuten voor affluiten de 2-1 binnen.

Romelu Lukaku kreeg in de basis de voorkeur op Shane Long. Niet onlogisch, want West Brom had al 315 minuten niet meer gescoord. De laatste treffer was gemaakt door... Lukaku. De Rode Duivel was erg bedrijvig en was meteen twee keer gevaarlijk. Zijn kopbal ging een metertje over en zijn lage schuiver was net iets te zwak. Aan de overzijde trapte Snodgrass een vrijschop binnen: 0-1. Vlak voor rust stelde Gera gelijk. De Hongaar tikte de bal net voor de aanstormen­de Lukaku binnen. Maar in de slotfase kreeg ook Lukaku zijn doelpunt. Hij kopte een voorzet van Popov krachtig binnen en maakte zo een einde aan de reeks van Norwichvan­tienmatche­nzonderned­erlaag. Het zesde competitie­doelpunt van Lukaku, het vierde in de laatste 20 minuten van de match.

TERUGKEER NAAR CHELSEA?

Manager Steve Clarke toonde zich tevreden over Lukaku en hoopt om ook na de winterstop over hem te kunnen beschikken. “De huurperiod­e loopt over een volledig seizoen, maar Chelsea kan hem in januari al terugroepe­n. Ik heb er geen invloed op en daarom spreek ik er niet graag over.”

Lukaku zelf wil blijven. “De komende twee seizoenen worden erg belangrijk voor mijn ontwikkeli­ng. Ik ben nog maar 19 jaar en moet nu zo veel mogelijk spelen. Wanneer ik terugkeer naar Chelsea wil ik dat doen als basisspele­r, en niet om op de bank te zitten. West Brom is voor mij de perfecte omgeving om te spelen en sterker te worden.”

 ??  ?? Romelu Lukaku.
Romelu Lukaku.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium