Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Juventus zit halfweg al op rozen

-

ITALIË

Milanese clubs falen Juventus duikt met een voorsprong van acht punten zorgeloos de winterstop in. De Oude Dame zag zijn voornaamst­e concurrent Inter Milaan met de buit morsen en pakte zelf liefst 94 punten in het kalenderja­ar 2012.

Daarmeevee­gt Juventus een oud record uit 1995 van de tabellen. De Oude Dame sloot vr ijdagavond al het jaar af met een 1-3 zege bij het Cagliari van Radja Nainggolan. Een moeizame overwinnin­g, die pas in de slotfase vorm kreeg met goals van Matri en Vucinic.

Amper één dag later kwam er nog beter nieuws overgevlog­en naar Turijn, nadat Inter Milaan in het eigen San Siro niet verder was gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Genua. Zonder de revalidere­nde Gaby Mudingayi kwam Inter zelfs op achterstan­d in eigen huis, maar Cambiasso zorgde vijf minuten van het einde toch nog voor een puntendeli­ng. Inter Milaan moet de tweede plaats zelfs aan Lazio Rome laten, dat genoeg had aan een treffer van Hernanes om de volle pot te pakken bij Sampdoria.

Intussen slaagt ook AC Milan er maar niet in om een constante in zijn prestaties te krijgen in de Serie A. De Rossoneri gingen terug naar af op bezoek bij AS Roma, waar het na een halfuur al 3-0 stond na goals van Burdisso, Osvaldo en Lamela. Pas na rust boden de Milanezen enig weerwerk, maar een puntje zat er uiteindeli­jk toch niet meer in. In zijn zoektocht naar vers geld om een nieuwe kern samen te stellen vertrekt vicepresid­ent Galliani deze week alvast naar Brazilië, waar hij hoopt Robinho en Pato voor ettelijke miljoenen te slijten.

 ??  ?? AC Milan verloor, El Shaarawy baalt.
FOTO REUTERS
AC Milan verloor, El Shaarawy baalt. FOTO REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium