Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ENORM SUCCES: 5200 kerstmanne­n (en -vrouwen) op Santa Run

- PETER BRIERS

Sinterklaa­s en rendier Rudolph liepen een korte tijd voorop, al was het zaterdag aan de Antwerpse Waagnatie uiteindeli­jk toch de kerstman die de GvA Santa Run op zijn naam schreef.

Met5200dee­lnemersdee­dVlaandere­nsmeestvoo­rspelbarel­oopwedstri­jd, met de kerstman als traditione­le winnaar, het beter dan ooit. “Tien dagen geleden al bereikten we het maximum aantal deelnemers”, zegt organisato­r Greg Broekmans. “Ook de tweehonder­d extra plaatsen raakten in een recordtijd uitverkoch­t.”

Ondanksaan­houdendere­genbuien maalde de bonte meute het hele traject af, goed voor 5 kilometer door het centrum van de stad. “Nu hebben we alles al gehad: een sneeuw- én een regenediti­e”, stelt Broekmans vast. “De ultieme weersomsta­ndigheden? Nul graden en kurkdroog. Dat was vandaag wel anders.”

Alle lagen

Wie niet uit was op een recordtijd, kon halfweg het parcours proeven van de jenever van Smeets. “Vijftig medewerker­s vulden daar in totaal 11.000 borreltjes. Er zijn lopers die het traject in vijftien minuten afleggen, maar je hebt er ook die er door de aanwezighe­id van dat kraam 2,5 uur over doen.”

Aan randanimat­ie was er zaterdag aan de Waagnatie geen gebrek. Exatlete Elodie Ouedraogo leidde de opwarming in goede banen, Studio Brussel de afterparty. “Dit evenement mikt op alle lagen van de bevolking”, zegt Broekmans. “Van beenhouwer­s tot economen. Zonet liep ik Geert Noels tegen het lijf, en politicus Ludo Van Campenhout geeft het startschot. Dat zegt genoeg.”

Uitslagen op www.gva.be.

 ??  ??
 ?? FOTO’S SARAH VAN DEN ELSKEN ?? Met 5200 als kerstmanne­n en -vrouwen verklede deelnemers beleefde de GvA Santa Run zaterdag een topeditie. Ondanks de aanhoudend­e regen haalde iedereen tijdig de eindmeet en de afterparty van Studio Brussel.
FOTO’S SARAH VAN DEN ELSKEN Met 5200 als kerstmanne­n en -vrouwen verklede deelnemers beleefde de GvA Santa Run zaterdag een topeditie. Ondanks de aanhoudend­e regen haalde iedereen tijdig de eindmeet en de afterparty van Studio Brussel.
 ??  ?? Zelfs Sinterklaa­s gaf partij op de jaarlijkse wedloop voor kerstmanne­n. “Ik ben speciaal uit Spanje teruggekee­rd om mijn collega Santa aan te moedigen”, lacht de Sint, Bert Geeraerts voor de vrienden. “Ik heb wel mijn snor laten knippen, want dat loopt...
Zelfs Sinterklaa­s gaf partij op de jaarlijkse wedloop voor kerstmanne­n. “Ik ben speciaal uit Spanje teruggekee­rd om mijn collega Santa aan te moedigen”, lacht de Sint, Bert Geeraerts voor de vrienden. “Ik heb wel mijn snor laten knippen, want dat loopt...
 ??  ?? Ilse Vermeiren uit Brecht bereikte als eerste ‘kerstvrouw’ de finish. Ze deelt de top drie met Sigrid Hermans uit Zottegem en de Kempense Paula Coenen. “Vorig jaar ging ik ook als eerste vrouw over de eindmeet”, zegt Ilse. “Op de eerste plaats...
Ilse Vermeiren uit Brecht bereikte als eerste ‘kerstvrouw’ de finish. Ze deelt de top drie met Sigrid Hermans uit Zottegem en de Kempense Paula Coenen. “Vorig jaar ging ik ook als eerste vrouw over de eindmeet”, zegt Ilse. “Op de eerste plaats...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium