Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot zakt dieper en dieper weg

- WIM VOS

Geen speeldag gaat voorbij of de problemen van Beerschot zijn alweer wat groter. Nog maar eens gingen Stijnen en co zaterdag de boot in. Ditmaal toonde KV Mechelen zich efficiënte­r. Waar eindigt de vrije val van Beerschot? “Het wordt knokken tot de laatste snik om niet in de hel van play-off 3 terecht te komen”, aldus de doelman van Beerschot.

“Ik moet de positieve zaken blijven benadrukke­n. Er was meer strijd en engagement, ik zag meer initiatief naar voor en ik heb iets meer een team gezien dan de voorbije wedstrijde­n. Een team dat ditmaal ook wat mogelijkhe­den kon creëren.” Beerschott­rainer Wim De Corte hield er onmiddelli­jk na de nederlaag tegen KV Mechelen nog de moed in. En niet onbegrijpe­lijk, vergeleken met de recente, schabouwel­ijke vertoninge­n tegen Club Brugge (1-7) en Charleroi (1-0) vertoonde Beerschot beterschap. Vlak voor rust, en nadat Destorme er al 0-1 van had gemaakt, slaagde het er zo’n tien minuten in KV Mechelen te doen bibberen. En had Pacovski na rust geen dijk van een redding in huis op een kopbal van Veselinovi­c, de wedstrijd had ook nog anders kunnen lopen. Ondanks de late 0-2 van Iddi vertoonde Beerschot voor het eerst sinds weken opnieuw een dosis weerbaarhe­id. “Na Charleroi mocht je nog kwaad zijn voor onze zwakke wedstrijd”, aldus Stijnen. “Maar deze keer niet. We verdienden echt wel meer.”

Maar intussen zijn de cijfers wat ze zijn: 0-2, weer verloren, en dan nog op eigen veld tegen een ploeg die ook al niet dik in de punten zat. Bovendien pakten Cercle, Waasland-Beveren én Lierse zaterdag wel allemaal punten. “Het had nog veel slechter kunnen zijn”, verwees Stijnen naar de late gelijke spelen van Cercle en Lierse. “Dat viel nog mee. Maar hoe dan ook: we moeten vooral zelf punten pakken om uit de situatie te geraken waarin we vandaag verkeren.”

ROOD VOOR ÖZTÜRK

Die situatie zegt dat voorlaatst­e Lierse nu al evenveel punten telt als Beerschot. “We doen een slechte zaak, dat is zo”, knikte ook Wim De Corte. “Het klassement ziet er absoluut niet rooskleuri­g uit. Maar opnieuw: als ik ook negatief ga doen, zijn we nog veel verder van huis. Het wordt een zware strijd tot de laatste speeldag. Dat weten we gewoon. Onze weerbaarhe­id zal extreem op de proef gesteld worden. Maar alvast in deze wedstrijd heb ik dan toch goede signalen gezien. Toen we met 0-1 de rust ingingen, en de staat van het veld en onze fysieke staat van paraatheid kennende, heb ik

gezegd: ‘ kijk, we spelen tot de laatste snik en we zullen wel zien wie er eerst sneuvelt.’ Dat is vrij lang goed gegaan, tot we op de zeventigst­e minuut een speler verloren met een tweede gele kaart.” Die speler was Alpaslan Öztürk, en zijn uitsluitin­g dankte hij aan een nodeloze en domme tackle aan de zijlijn. Hij was niet de enige Beerschots­peler die voortduren­d met ref Bourdouxhe in de clinch ging. “De ref voelde de wedstrijd totaal niet aan”, legde Stijnen uit. “Er stak hier en daar frustratie de kop op”, gaf ook De Corte toe. “Maar dat wil nog niet zeggen dat je een woeste tackle aan de zijlijn moet doen.” Gevolg is wel dat Beerschot, met ook nog Wim De Decker geschorst, straks gehavend naar Standard trekt. “Dat wordt weer moeilijk”, besloot Stijnen. “Maar we weten nu dat het een strijd op leven en dood wordt. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat die stress niet in de hoofden sluipt. Niemand wil in de hel van play-off 3 terechtkom­en.”

“We verdienden echt wel meer.” Stijn Stijnen “Als ik ook negatief ga doen, zijn we nog veel verder van huis.” Wim De Corte

 ??  ??
 ?? Stijnen baalt.
FOTO BELGA ??
Stijnen baalt. FOTO BELGA
 ?? FOTO BELGA ?? De Corte druipt af.
FOTO BELGA De Corte druipt af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium