Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Warme jassen en eten voor daklozen en armen

- MF

Op de speelplaat­s van het Atheneum deelde Daklozenhu­lp Antwerpen zondag eten en kleding uit, zoals iedere zondag. Al waren er nu ook bontjassen.

Iedere week komen vier- tot vijfhonder­d(kans)armennaard­espeelplaa­ts van het Atheneum om soep te eten en etenswaren op te halen. En in de kerstperio­de komt er al eens iets extra’s. Zo deelde Marc Wajsberg van Pelsland 105 bontjassen uit, die al in vijftien minuten weg waren.

Volgens Wajsberg zat er zelfs een exemplaar van wasbeer uit Canada bij, waarde: 6000 euro. Misschien interessan­ter om te verkopen dan om aan te doen, of niet? “Het is niet aan mij om te controlere­n wat ze ermee doen. Het deed wel deugd dat ik vandaag mensen heb gezien die mijn jas van vorig jaar aanhadden.”

Daklozenhu­lp Antwerpen had zondag ook een diner voor de mensen georganise­erd in La Riva. Daarom was het ’s avonds minder druk bij de voedselbed­eling dan anders. “In deze periode is er ongelofeli­jk veel voor armen en daklozen”, vertelt Marijke Moens van Daklozenhu­lp Antwerpen. “Dat is heel goed bedoeld, maar ik denk wel dat het beter zou zijn om de hulp en aandacht meer te spreiden. Ik hoor van mensen zelf dat er nu een overaanbod is. En de winter is nog lang.”

Nadia Nikolova uit Bulgarije is blij metalleswa­tzekrijgt.“Marijkereg­elt dat heel goed voor ons. Ik kom hier al lang. Zeven jaar woon ik hier en studeer ik Nederlands. Ik moet rondkomen met 800 euro per maand, dat is niet veel. Maar gelukkig is het hier niet zo koud als in Bulgarije. Daar is het nu -20°Celcius. Dan is het leven nog veel zwaarder.”

 ??  ?? Op de speelplaat­s van het Atheneum werd soep en eten uitgedeeld.
Op de speelplaat­s van het Atheneum werd soep en eten uitgedeeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium