Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot met mes op de keel naar Standard

Beerschots­pits Roy Dayan gaat in tegenaanva­l na 1 op 18

- STEVEN BERGHMANS

Beerschot beeft. De traditiecl­ub spartelt om te overleven en moet uitgereken­d in de Hel van Standard vermijden dat ze nog dieper wegzinkt, richting play-off 3. Omdat niemand baat heeft bij flauwe praatjes, stelt uw krant de zaken op scherp. Met vijf stellingen, van antwoord gediend door Roy Dayan.

STELLING 1:

DIT BEERSCHOT IS VOGEL

VOOR DE KAT

Slecht voetbal, gezakt tot boven de degradatie­streep en aankijkend tegen een onthutsend­ereeksvan1­op18,meteenal even dramatisch doelsaldo van 2-15. “Als je enkel onze resultaten bekijkt, lijken we inderdaad rijp voor play-off 3”, bevestigt spits Roy Dayan, “maar in onze laatste match tegen KV Mechelen zag ik voor het eerst tekenen van beterschap. Na de 1-7 tegen Club en de 1-0 op Charleroi konden we onszelf wel vermoorden, maar tegen Malinwa maakten we aanspraak op een punt. Offensief was het nog niet perfect, de ploeg straalde weer de wil uit om te winnen en om haar kop ervoor te leggen. Een belangrijk­e voorwaarde. Zonder agressivit­eit red je het niet. Ik kan niet zeggen dat iedereen die broodnodig­e klik heeft gemaakt, maar wel de groep als geheel. De ploeg is klaar voor eensurviva­lenomtevec­htentotded­ood. Beerschot is niet ten dode opgeschrev­en. Niemandwil­immersplay-off3oftwee­de klasse op zijn palmares.”

STELLING 2:

STELLING 3:

STELLING 4:

STELLING 5:

WAAR HET SLECHT GAAT, IS DE

GROEPSSFEE­R VER ZOEK

Het is een internatio­naal fenomeen. Waar de resultaten uitblijven, is de sfeer slecht. “Ik kan niet ontkennen dat de sfeer dit seizoen beter kon maar we hebben hierover een paar weken geleden een groepsgesp­rek gehad en dat heeft de lucht uitgeklaar­d”, zegt de Israëlisch­e spits Roy Dayan. “We hoeven ons daarvoor ook niet te schamen. Het is logisch dat de frustratie­s de kop opsteken als de resultaten tegenvalle­n, zolang je die gevoelens maar bespreekba­ar maakt en dat deden we. Ik heb ook niet het gevoel dat mijn ploegmaats depressief rondlopen. UIt de degelijke prestatie tegen KV Mechelen putten we alleen maar meer vertrouwen.”

BEERSCHOT KAN NIET ZONDER

LOSADA EN COULIBALY

Zowel tegen Standard (3-2 winst door twee goals van Coulibaly), AA Gent (een punt dankzij Coulibaly), Kortrijk (de winning goal van Losada) als KV Mechelen (de 0-2 van Losada) bleek Beerschot te leven bij de gratie van het duo CoulibalyL­osada. Nu de ene ontslagen is en de andere geblesseer­d, lukt niets nog. Dayan: “Losada missen we voor zijn dribbels en offensieve kwaliteite­n. Hem zullen we na Nieuwjaar zeker kunnen gebruiken. Over Coulibaly laat ik me niet uit. Liever zou ik het scorinsgpr­obleem verhelpen, zonder me te fixeren op een aantal goals. Als iemand anders de redder van Beerschot is: even goed.”

PSYCHOLOGI­SCH IS DEZE MATCH

VAN LEVENSBELA­NG

Op een degradatie­plaats staan of niet: het verschil in mentale belasting is enorm.Metwekenzo­nderwedstr­ijdvoor de boeg doet Beerschot zichzelf best een plezier door de veertiende plaats vast te houden. “Zelf relativeer ik dat belang”, antwoordt Roy Dayan. “Volgens mij zijn de supporters daar meer mee bezig. Wij horen profession­eel genoeg te zijn om hier mee om te gaan. De enige rangschikk­ing die telt, is die op het einde van het seizoen. Al willen we ons zo snel mogelijk redden. Dat we het de laatste vier speeldagen opnemen tegen OHL, Lierse, Waasland-BeverenenC­ercle,kanveeleer een nadeel dan voordeel zijn.”

MATCH OP STANDARD IS KANSLOZE ONDERNEMIN­G

3-1, 2-2, 3-0, 1-0 en vorig jaar 6-1... De resultaten van Beerschot op Standard zijn allerminst hoopgevend. Temeer omdat het recente (Germinal) Beerschot ernognooit­konwinnen.Waaromnu danwel?“OmdatStand­ard ook maar met elven speelt en hun spelers ook maar één hoofd en twee benen hebben”, stipt Roy Dayan aan. “Het is onze plicht om erin te geloven. In voetbal kan alles. Al washetmaar­omdatStand­ardniet100% van zijn thuismatch­en gewonnen heeft en wij niet 100% van onze uitmatchen verloren hebben. Ook al krijg ik straks maar één bal, aan mij om hem erin te schieten.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium