Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eén op de drie heeft smartphone

- WIMBRILLOU­ET

In België heeft al een op de drie een smartphone op zak. Dat blijkt uit onderzoek van IAB-Dashboards, uitgevoerd door het onderzoeks­bureau Nielsen. Samsung blijft het populairst­e merk, op de voet gevolgd door de iPhone van Apple. Ook de verkoop van tablets breekt records. Bijna een kwart van de Belgische gezinnen heeft er al een. Een jaar geleden had nog maar vier procent van de ondervraag­den een iPad of Samsung Galaxy Tab.

Hoe zit het met tablets?

Ook die zijn almaar vaker het doelwit van virussen, maar het blijft beperkt. Bij de tablets ligt het gevaar bij het gebruik van e-mail. In zo’n mailtje kan een virus verborgen zitten. De meeste tabletviru­ssen zijn uit op persoonlij­ke gegevens, zoals de code van uw pc-banking of een paswoord.

Kan ik mij beveiligen?

Google zegt dat het zijn klanten al beschermt door miniscanne­rs los te laten op de Google Play-website. Maar die kunnen zeker niet alle verborgen virussen opsporen. Als consument kun je wel een virusscann­er kopen. Die kost je 20 euro. Net zoals op je vaste computer ben je dan beveiligd tegen de meest voorkomend­e ‘malware’. Nogeentip.Alsereenni­euweapplic­atie op de markt komt, speur dan snel even een aantal fora af. Als de app een virus is, zullen gedupeerde gebruikers dat snel via deze kanalen laten weten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium