Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“2013 wordt prachtig jaar voor KV”

Uitblinker Nicklas Pedersen loodst Malinwa definitief in veilige haven en mikt op top zes

- STEVEN TUYLS

Feest bij Malinwa, treurnis bij AA Gent. In een spannende cupmatch én een vol stadion bezorgde Nicklas Pedersen KV met zijn zevende treffer in twee maanden een gouden 6 op 6 en zekerheid over het behoud. “Ik blijf zeker bij KV Mechelen”, beloofde de Deense publieksli­eveling. “Ik amuseer mij hier en kan nergens beter zijn.”

Eenpakkend­afscheidva­nXavierChe­n, een verdiende overwinnin­g, zes op zes en zekerheid over het behoud: het leidde tot een uitbundige feeststemm­ing Achter de Kazerne. ‘Jingle bells, jingle bells, iedereen kan voetballen, behalve AA Gent’ en ‘Met Bobke naar play-off 3’ weergalmde­n op de tribunes. Met zijn tweede overwinnin­g van het seizoen tegen AA Gent hees Malinwa zich uit de gevarenzon­e. “Een mooie en belangrijk­e zege”, glunderde uitblinker Nicklas Pedersen. “We wilden absoluut winnen voor onze Dat was een extra motivatie, we weten allemaal wat Xavier Chen voor deze club betekendhe­eft.Wemoestenb­ibberentot­de laatste seconde, omdat we verzuimden de match vroeger af te maken. Het had al langer 2-0 en 3-0 moeten staan, al was er veel pech mee gemoeid, want ik botste op paal en lat. Gent kwam in de slotfase nog opzetten, maar we hielden stand. Met De Witte en De Petter erbij heeft het elftal aan stevigheid gewonnen, dat voel je op het veld. Het is geen toeval dat we de voorbije twee matchen tweemaal de nul hielden. En zo bleek die ene treffer de beslissend­e. Het was een mooie assist van Destorme. Ik deed alsof ik naar de eerste paal ging, maar liep naar de tweede en schoof keurig binnen. Ik vierde heel uitbundig, want ik wilde absoluut scoren vandaag. Ik stond al drie duels droog en miste tegen Standard een grote kans. Dat woog op mij, ik moest nog iets goedmaken bij teammaats en supporters.”

captain.

“KV EEN ANDERE WERELD”

Met zeven treffers en bij momenten briljant spel is de Deen uitgegroei­d tot dé smaakmaker van Malinwa. “Ik ben heel gelukkig met mijn start in Mechelen. Het is alleen jammer dat ik de eerste maanden moest missen met een blessure, verder is alles hier perfect. Als ik de supporters kan geruststel­len: ik zal de club in de winterstop zeker niet verlaten. Na een mislukt seizoen is het cruciaal dat ik eens een heel jaar kan spelen. In mijn situatie heeft het geen zin om na vier maanden al te vertrekken. Ik zou ook niet weten waarom. Ik voel me hier goed, speel altijd, amuseer mij en krijg van iedereen vertrouwen. Een totaal andere wereld dan Groningen. Daar werd ik bij de minste flater vervangen en uitgeflote­n, hier krijg ik steun van iedereen, ook als het even tegenzit. Dat doet me enorm deugd, dit is de ideale club om mijn carrière te relanceren. Daarom laat ik me voorlopig ook niet opereren, hoewel ik nog altijd last heb. We staan nog voor mooie maanden in Mechelen, die wil ik zelf meemaken.”

KV heeft zich definitief uit de gevarenzon­e gehesen, maar naar boven kijken lijkt zinloos, met een kloof van zes en zeven punten op Standard en Genk. “Praten over degradatie­strijd vond ik altijd al bizar, want daarvoor hebben we te veel kwaliteite­n”, aldus Pedersen. “We moeten wél naar boven kijken, ik denk dat we nog kans maken op de zesde plaats. Oké, er zijn maar acht matchen meer, maar als je een goede reeks neerzet, kan er nog vanalles gebeuren. Echt, ik geloof erin dat 2013 een prachtig jaar wordt voor KV Mechelen. En als jullie mij nu willen excuseren? Ik moet vanavond mijn vliegtuig naar Denemarken nog halen, we hebben maar een weekje vakantie, hé (

lacht).”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium