Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten ons bezinnen”

AA Gent-manager Michel Louwagie over Bob Peeters

- PIERRE HELLEBAUT

AA Gent sluit 2012 af met een weinig benijdensw­aardige reeks. 3 op 30 uit de laatste tien wedstrijde­n is niet het parcours van een ploeg die voor het seizoen play-off 1 ambieerde. Begrafenis­stemming dan ook na de wedstrijd aan de bezoekende kleedkamer, waar algemeen manager Michel Louwagie de spelers toesprak, terwijl trainer Bob Peeters merkwaardi­g genoeg buiten ijsbeerde.

Gelooft Louwagie er nog in dat er een ommekeer mogelijk is onder Bob Peeters, die amper 3 punten haalde in negen wedstrijde­n? “Daar ga ik nu niet op antwoorden. Ik moet me bezinnen. We hebben nu enkele dagen tijd om daarover na te denken”, klonk de steun voor Peeters toch al veel minder overtuigen­d dan een paar weken geleden.

Heel veel spelers lijken wel helemaal zonder vertrouwen te spelen.“Dat is iets voor de technische staf, maar iedereen ziet dat ik nog veel werk heb. We hebben al wat gedaan maar het is nog niet voldoende”, aldus Louwagie, die ondertusse­n ook wel zal beseffen dat play-off 3 ontlopen nu prioriteit één is voor zijn club.

Christian Brüls vertolkte het gevoel dat momenteel wellicht overheerst in de Gentse kleedkamer. “Het blijft maar duren. De vakantie komt van pas. We kunnen nu proberen te vergeten dat we catastrofa­al voetballen. Daarna moet er 100% beterschap komen.”

Was Brüls ontgoochel­d door zijn wissel?“Neen, ik was niet ontgoochel­d door mijn wissel, enkel door

het voetbal dat we spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium