Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu ook scoren op Africa Cup”

Tunesiër neemt voorlopig even afscheid van ploegmaats

- STEF VAN OVERSTRAET­EN

Hamdi Harbaoui nam (voorlopig) afscheid van zijn ploegmakke­rs bij Lokeren. Hij deed dat na nogmaals zijn visitekaar­tje af te geven. De hardwerken­de diepe spits maakte zijn zevende treffer van het seizoen, waarmee hij topscorer wordt bij zijn ploeg.

Door de afwezighei­d van De Bock en Persoons (schorsing) en Patosi (enkelbless­ure) moest Peter Maes noodgedwon­gen enkele pionnen herschikke­n. Zo kwamen Saglik, El Mouataz en Milos Maric aan de start. Voor Maric was het trouwens de eerste keer dat hij samen met Leko aan de aftrap stond. En het was er niet aan te zien dat de drie normaal invallers zijn. Ook Mokulu zat dit seizoen vaak op de bank, maar zit nu al een paar weken in de basiself. Hij bediende Harbaoui toen die tien minuten voor tijd de 2-0 binnenknal­de.

“Het was absoluut een verdiende overwinnin­g”, stelt Harbaoui resoluut. “We konden van bij het begin ons spel opleggen. Dat leverde al snel een doelpunt op. Ook in de tweede helft waren we goed, ondanks een kleine inzinking. Ik kon opnieuw scoren, Mokulu legde de bal goed af, waardoor ik de bal in de opening kon schieten.”

Het nummer negen van Lokeren lijkt helemaal de oude na een aarzelend seizoensbe­gin. Hij is ondertusse­n topschutte­r bij Sporting, met zeven treffers achter zijn naam. “Ik scoorde in de drie laatste wedstrijde­n die ik speelde. Een geweldige opsteker, maar dat komt ook omdat het team goed draait. Zo klikt het de laatste weken heel goed met Mokulu. Ondertusse­n weten we hoe we elkaar perfect kunnen vinden voor het doel.”

Lokeren had een pak kansen in de eerste helft. Zo ging een schot van Mokulu tegen de paal. Harbaoui knalde nog tegen Verbist, maar toen was het al 1-0 na een goal van Mijat Maric.

AFRICA CUP

Ook tijdens de Africa Cup wil de Tunesiër zijn visitekaar­tje afgeven. “Natuurlijk wil ik ook daar scoren. Er wordt anders gespeeld dan bij Lokeren, maar voor mijn land zal ik knokken. Wees daar maar zeker van.

Ik ben alleszins bijzonder tevreden.Het gaat me bij Lokeren niet enkel om scoren, ik ben ook gelukkig bij een assist of als ik een dienst kan bewijzen aan het team. Na deze zevende treffer kan ik België even verlaten met een gerust gemoed. Nadien ga ik er zeker weer vol tegenaan om er mee voor te zorgen dat we op de plaats eindigen die we verdienen. Hopelijk is dat derde. We lieten tegen Cercle zien waartoe we in staat zijn en dat geeft hoop voor na de winterstop. Met dat dipje in de tweede helft konden we toch snel komaf maken. In elke wedstrijd is er wel zo’n moment. Onze kern is intussen in staat om dat weg te spelen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium