Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Prachtig, maar we zijn er nog niet”

Daniël Cruz blijft punten sprokkelen met WaaslandBe­veren

- ENGELBERT CALLAIJ

Waasland-Beveren blijft het goed doen. Nu boog het tegen topper Genk een achterstan­d om in een gelijkspel. Weer een punt bij. Daniël Cruz etaleerde zijn kunsten als weleer. De middenveld­er speelde een erg goede partij en dirigeerde zijn ploeg als vanouds. De Columbiaan komt van zeer ver terug en lijkt stilaan opnieuw de oude.

“Ik ben heel erg tevreden over deze wedstrijd. Als je ziet hoe alle spelers extra werk verrichten voor elkaar, kan je alleen maar vaststelle­n dat dit WaaslandBe­veren absoluut als ploeg wil gaan voor het eindresult­aat.”

Jullie legden met deze 11 op 18 een schitteren­d maar ook onverhoopt parcours af.

“We zijn als team heel goed bezig. Ik had deze evolutie ook echt verwacht. We hebben een ploeg met enorm veel kwaliteite­n en de laatste weken komt dat er ook helemaal uit. Let wel, we zijn er absoluut nog niet. We hopen de lijn te kunnen doortrekke­n, maar we moeten scherp blijven. We zullen dus niet op onze lauweren moeten rusten tijdens de winterstop. We kregen ook een gans trainingss­chema mee om tijdens het weekje vakantie fysiek aan de slag te gaan en ook op stage zullen we er de pees opgelegd krijgen. Zo’n stage is altijd prima voor de teamgeest. Ik heb er al veel in mijn carrière meegemaakt en ze hebben telkens hun nut bewezen.”

Je hebt zelf ook een hele weg afgelegd.Als je jou vandaag ziet spelen,zou je denken dat Cruz stilaan helemaal terug is.

“Ik heb nochtans nooit aan mezelf getwijfeld. Ik ken mijn kwaliteite­n als speler en ik weet wat ik er voor heb gedaan om terug te komen. Fysiek was het vandaag zeker niet slecht maar het kan nog altijd veel beter. De club en ikzelf kunnen er alleen maar wel bij varen. Het zal ook nog nodig zijn om progressie te maken want het behoud is zeker nog niet veilig gesteld.”

Met Lepoint dreigen jullie een van de betere spelers vanWaaslan­d-Beveren te verliezen. Hoe sta je tegenover zijn eventueel vertrek?

“Het is jammer voor ons maar we houden er rekening mee dat hij zal vertrekken. Ik gun het Lepoint ook. Hij heeft heel hard gewerkt om te komen waar hij nu is. Het zal alleszins een groot verlies voor ons betekenen, maar ik ga ervan uit dat de club zijn vertrek wel zal opvangen.Ook daar zal de stage goed voor zijn. Het is ideaal om op zo’n moment nieuwe spelers in te passen in de groep.”

Waasland-Beveren speelt zich langzaam maar zeker uit de problemen.Hoe ver denken jullie nog te kunnen komen?

“We mogen ons vooral niet vergaloppe­ren en moeten in eerste instantie zorgen dat we uit de degradatie­zone blijven. We blijven het van match tot match bekijken en zien dan wel waar we uitkomen.”

De degradatie­strijd woedt volop.Beerschot is intussen ook in slechte papieren geraakt. Doet dit jou als ex-clubicoon nog iets?

“Ik vind het heel erg voor Beerschot. Ik ben heel erg triest want ik vind dat die club niet in zulke papieren zou mogen verzeilen. Ik hoop dat ze erin slagen om uit die moeilijke positie weg te geraken. Eenmaal je in een negatieve spiraal zit, weet je dat het meestal tegenzit. Hopelijk kunnen ze net als wij het tij snel keren.

Intussen begint elke club stilaan zijn huiswerk te maken in functie van volgend seizoen. HeeftWaasl­and-Beveren al gepraat met Daniel Cruz?

“Ze hebben mij nog niet benaderd maar ik ga ervan uit dat het wel zo ver zal komen. De club zal ook eerst zekerheid willen alvorens de kern samen te stellen voor volgend seizoen . Ik ben alvast bereid om te praten want mijn ambitie ligt absoluut in eerste klasse. Als dat bij Waasland-Beveren zou kunnen, is dat prima meegenomen”.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium