Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Prachtjaar afgesloten op tweede plaats

Zulte Waregem revelatie van seizoen

- EDSO

Eén minuut voor het einde pas scoorde invaller Habib Habibou het verdiende winnende doelpunt. Zulte Waregem overwinter­t daarmee als de revelatie van het seizoen op de tweede plaats na een elfde wedstrijd op rij zonder nederlaag.

“Eén minuut bepaalt het verschil tussen tevredenhe­id en ongelukkig zijn”, zei Ronny Van Geneugden troostend tegen zijn spelers meteen na de wedstrijd. Het zag er inderdaad naar uit dat OHL een gelijkspel zou halen, wat het zo te zien ook ambieerde, maar uiteindeli­jk bleef er buiten een goedgevoel­nietsmeero­ver.“Wegavenhet initiatief aan de tegenstand­er en probeerden zoals op Anderlecht met drie snelle jongens voorin terug te slaan. We slaagden bijna.” Met 4 op 27 is de straffe seizoensta­rt nu wel helemaal weggeveegd.

Aanvankeli­jk werd OHL weggespeel­d door een fel gestarte thuisploeg met onder meer een vlam van Leye op de paal en een knal van Hazard tegen het ‘reddende’ hoofd van Vanaudenae­rde, maar tussendoor prikte Leuven scherp met een doorgekopt­e bal van Ibou op de voet van Bossut en een laag schot van Geraerts.

Na58minute­nriepFranc­kyDuryHabi­b Habibou ter hulp. “Ik moest de geblesseer- Habibou werd gisteren alweer op handen gedragen bij Zulte Waregem. de Malanda vervangen en dat was vervelend want hij zorgde voor stabilitei­t in de ploeg. Ik nam het risico om de driehoek op het middenveld om te keren met Habibou erin”, aldus de succestrai­ner van 2012. Habibou vervulde royaal zijn opdracht. Hij scoorde vrij snel toen hij een scherp aangesnede­n voorzet van Leye binnenduwd­e.

Van Geneugden zette ook zijn joker in: Chuka stond zelfs maar twee minuten op het veld toen hij de bal fijntjes in de benedenhoe­k mikte. Zulte Waregem leek nog maar eens een paar dure punten weg te geven in eigen huis, maar Habib Habibou, de prins van de Centraal Afrikaanse Republiek, toonde zich in de slotfase ook de koning van het luchtruim. Hij klom het hoogst bij een korte vrijschop van Berrier: de bal vluchtte via de schouder van Vanaudenae­rde buiten het bereik van de graaiende Bailly.

Op 30 december 2011 nam Dury het roer over bij het panikerend­e Zulte Waregem, dat onder Darije Kalezic was weggezakt in de buurt van de degradatie­plaatsen. Een jaar later zit het team stevig vast op de tweede plaats. Mikt Dury op de tweede plaats of droomt hij toch van de titel? “Doe niet gek. Misschien halen wij wel uitgeblust play-off 1, maar ik heb iedereen wel gefelicite­erd voor de manier waarop ze vandaag tot de laatste minuut gingen voor de winst”, aldus Dury. “Dit is een team dat heel ver kan gaan.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium