Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had gewed met Mandanda dat ik zou scoren”

Zola Matumona kroont zich tot matchwinna­ar

- LE

“Voor de match had ik nog gewed met Mandanda, mijn ploegmaat bij de Congolese nationale ploeg, dat ik zou scoren en het is me gelukt”, lachte de Bergense matchwinna­ar Zola Matumona na de 1-2 zege bij Charleroi.

“Ik vond ons in de eerste helft goed, maar pas na de pauze hebben we de bovenhand genomen en ons zowel technisch als fysisch sterker getoond dan Charleroi”, vertelt Matumona. “Nu ga ik enkele dagen met mijn familie uitblazen en op 4 januari sluit ik aan bij de Congolese nationale ploeg voor de Africa Cup. Perfect dat ik net nu in goede doen.” De zege tegen Charleroi deed de Congolese winger deugd. “We hebben opnieuw getoond dat we snel kunnen reageren na een zwakke periode. Na de nederlagen tegen Club Brugge en Standard halen we nu toch opnieuw 4 op 6. En met Charleroi hadden we nog een eitje te pellen na de 1-3 uit de heenwedstr­ijd.”

Bergentrai­ner Enzo Scifo houdt beide voetjes op de grond. “Laat ons nu geen druk leggen voor de play-offs. We gaan elke match voor de drie punten en na vier of vijf wedstrijde­n kijken we of een plaats in de top zes mogelijk is. Play-off 1 zou een bonus zijn.”

Charleroid­oelman Parfait Mandanda kreeg gisteren het bezoek van zijn drie broers, waaronder Olympique Marseil- ledoelman Steve, en wilde zich tonen. “Voor de pauze zaten we goed in de match, maar na de rust slikken we twee domme doelpunten”, zucht Mandanda.

Op de eerste goal roep ik nog naar Mourad Satli dat hij de bal moet laten, maar hij hindert me nog en zo kan Nong de slecht weggewerkt­e bal overnemen. Bij het tweede doelpunt zou het niet mogen dat de kleinste man op het veld het luchtduel wint. Na de 6 op 6 staan we weer met beide voeten op de grond. Het is een goede les, dat we gewoon moeten verder werken en elke match alles moeten geven. We kunnen de punten niet voor niets pakken”, aldus Mandanda.

 ?? FOTO BELGA ?? Zola Matumona krijgt felicitati­es.
FOTO BELGA Zola Matumona krijgt felicitati­es.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium